פשטידת גזר טבעונית

פשטידת גזר

3 בצלים קצוצים (כ-1.5 כוסות)
7 גזרים מגורדים (600 גרם / 4 כוסות) (אפשר להחליף באיזה ירקות שאוהבים)
חבילת טופו 300 גרם
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
שמן זית

מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
מוסיפים את הבצלים והגזרים, מערבבים, ומטגנים עד ריכוך

טוחנים את הטופו עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק

מחממים תנור ל-200 מעלות

מעבירים לקערה את הטופו, הירקות, התבלינים וקמח העדשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

משמנים תבנית ומעבירים אליה את התערובת, מהדקים ומשטחים

אופים בתנור כ-50 דקות

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. שני

    היי עינת:) קמח שקדים יעבוד?

    1. עינת שגיא

      לא בדקתי, אבל שווה לנסות 🙂 מאמינה שיכול לעבוד, אבל אולי צריך טיפה להגדיל את הכמות

  2. עינת שגיא

    הי מיכל. הטופו הוא זה שמחזיק את הפשטידה… אולי יעבוד עם גבינת קשיו, אבל לא ניסיתי, אז לא יכולה להגיד בוודאות. אם את מנסה, אשמח לעדכון 🙂

  3. מיכל

    את הטופו במה ניתן להחליף?

  4. עינת שגיא

    הי שושי. אפשר עם קמח חומוס, רק קחי בחשבון שהוא קצת משתלט על הטעם.

  5. שושי

    (ההערה הקודמת היתה שאלה.. סליחה שכחתי להוסיף ׳?׳)

  6. שושי

    אפשר עם קמח חומוס במקום קמח עדשים כתומות

כתיבת תגובה