פשטידת כרוב טבעונית

פשטידת כרוב טבעונית

גזר מגורד
כרוב קטן שלם קצוץ
כרישה קטנה קצוצה
חבילת טופו (300 גרם)
כוס וחצי שקדים (או 2 כוסות שקדים טחונים דק / קמח שקדים)
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
שמן זית לטיגון הירקות
+ כף שמן לשימון התבנית

תבנית מלבנית קטנה ועמוקה

לטגן כרישה, גזר, וכרוב עד ריכוך (אש נמוכה. סיר מכוסה. כרבע שעה)
להוסיף תבלינים ולערבב

לחמם תנור ל-200 מעלות

בעזרת בלנדר מוט לטחון טופו לממרח חלק
לטחון שקדים דק-דק
לערבב הכל יחד עד איחוד, לערבב עם הידיים (ממש כמו לישת בצק)
לשמן תבנית להעביר אליה את התערובת, ליישר ולהדק
להכניס לתנור ל- 40-50 דקות

פשטידת כרוב טבעונית

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. נופר

    אפשר תחליף לקמח שקדים? משהו פחות משמין ממנו.
    באיזה גודל תבנית השתמשת?

    1. עינת שגיא

      אפשר קמח מלא או קמח עדשים – אבל זה ישפיע מאוד על הטעם כמובן

  2. Ilana

    מה אפשר במקום הטופו?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי בעצמי, אבל שווה לנסות – לטחון 3 חופנים קשיו עם מעט מים עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך.

כתיבת תגובה