1.5 כוסות אורז בסמטי מלא
1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות גדולות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
בצל סגול גדול חתוך לרצועות עבות
סלסילת פטריות פורטובלו קטנות – שלמות
כוס כרוב לבן חתוך לרצועות
1-2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות מים
2 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים את כל החומרים לכלי חסין אש
אופים כשעתיים – או עד שהנוזלים נספגים לגמרי
מדי פעם מערבבים
צפיות 4,175
לפוסט הזה יש 20 תגובות
אפשר גם אורז לא מלא?זה אותן כמויות מים?
אפשר מה שרוצים 🙂 זה פחות בריא כמובן
אותה כמות מים
היי, האם אפשר להכין בטוסטר אובן או שעלול להישרף?
הי אדווה. מאמינה שאפשר. אולי כדאי להוריד טיפה את המעלות.
ענת, שלום רב
תודה על המתכון. יצא מאוד טעים.
אני עשיתי את המתכון עם אורז פרא, במקום הבצל הסגול – בצל לבן, במקום הכרוב שמתי קייל מסולסל חתוך וכן הוספתי קישואים. היו לי עדשים שחורות מבושלות והוספתי גם מהן כמות מתונה. נתתי קודם רתיחה על פלטת הגאז ואחר כך עם מכסה סגור בתנור, בטמפרטורה נמוכה יותר – כי יצאתי מהבית להליכה ברגל ולא רציתי שיישרף.
מינימום שמן זית – שתי כפיות שטוחות. זללנו 2 מנות!
המשיכי להעשיר אותנו במתכונים מצויינים.
יישר כוחך
שושקה
תודה שושקה 🙂
טעים, טעים !
תודה אורנה 🙂
סיר רגיל כזה שעשוי כולו מברזל אמור לעשות את העבודה או שיש איזשהו כלי מיוחד?
כל כלי שיכול להיכנס לתנור מתאים
האורז צריך להיות מבושל לפני?
לא. אורז יבש
טעים ממש, כולם ליקקו את האצבעות. תודה!
איזה כיף 🙂 תודה דלית !
יצא לי קצת יבש יש לך הצעה מה אפשר להוסיף ?
תודה רבה
אפשר להוסיף עוד מים, או ירקות שיש בהם נוזלים כמו בצל קישואים דלעת וכו'
כלי עם או בלי מכסה ?
אני השתמשתי בכלי בלי מכסה, אבל אפשר עם מכסה, אבל לדעתי יקח יותר זמן לנוזלים להיספג
שווה לבדוק 🙂
כשאת לא מציינת טמפ למה הכוונה?
הי ענת
שכחתי לציין 🙂
180 מעלות
הוספתי במתכון
תודה על תשומת הלב !