פלאפל עדשים כתומות

פלאפל עדשים כתומות

מצרכים:
חצי כוס עדשים כתומות שטופות היטב
בצל גדול קצוץ דק דק
גזר גדול קצוץ דק דק
שן שום קצוצה דק
5 כפות קווקר עדין
2 כפות פירורי לחם כוסמין
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לבשל את העדשים במים עד התרככות, להקפיד שלא יאבדו צורה

לחמם תנור ל-180 מעלות

לערבב הכל ביחד

ליצור פלאפלים קטנים בעזרת מכשיר פלאפל
להניח על נייר אפייה ולהכניס לתנור
בערך 10-15 דקות
לשים לב שלא יישרפו

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. אדוה דרור

    היי עינת האם יש תחליף לקוואקר?

  2. דנה

    הכנתי היום. לא היו לי פירורי לחם כוסמין אז השתמשתי בתערובת מוכנה של פרג שהייתה לי במזווה. מאותה סיבה גם לא הוספתי מלח ופלפל – יצאתי מתוך הנחה שהסויה ופירורי הלחם יספיקו.
    וואלה צדקתי!
    יצא ממש טעים, חיסלתי כמות יפה עוד לפני שהגשתי בכלל 🙂

    1. עינת שגיא

      איזה כיף 🙂 תודה על העדכון דנה
      האמת, שממש שכחתי מהמתכון הזה. העליתי אותו ממש מזמן
      אז כיף כפול שהזכרת לי אותו 🙂

כתיבת תגובה