קציצות אורז וסלק

קציצות אורז וסלק

36 קציצות

3.5 כוסות אורז ארוך מלא מבושל (כוס לפני בישול)
2 כוסות סלק חתוך לקוביות (סלק גדול)
2 בצלים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
150 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם

מערבבים את כל הרכיבים בקערה
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 16 תגובות

  1. מיכל

    אפשר להקפיא?

  2. נגה

    לגביי קציצות הסלק והאורז, האם אפשר לוותר על הטופו?
    מה אפשר לשים במקום?
    תודה.

  3. אורנה קמין

    היי עינת,
    ניסיתי ויצא טעים מאד. שדרגתי עם קצת צנוברים.
    במקום מערבל יד השמשתי במעבד מזון. העיסה כנראה יצאה קצת רכה ולא הצלחתי להפוך בלי שתיהרס צורת הקציצה. השארתי קצת יותר זמן בתנור על חום נמוך. למרות האלתורים, יצא מעולה. תודה רבה,
    אורנה

  4. הילה

    אם אני משתמשת בשקדים במקום טופו.
    כמה שקדים לשים?
    האם יש לקלוף אותם לפני שטוחנים?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי, אז לא יודעת להגיד לך בוודאות
      הייתי מתחילה עם כוס שקדים, ומוסיפה בהדרגה לפי הצורך
      בהצלחה 🙂

  5. אורן

    יצא נוזלי….
    יש רעיונות???

    1. עינת שגיא

      להוסיף עוד אורז או דגן מבושל אחר
      או להוסיף קטניות מושרות או מונבטות
      או להוסיף קמח מכל סוג שהוא
      או להוסיף פירורי לחם

  6. אורן

    צא נוזלי – מה עושים?
    אנא חזרו מהר- בני הבית על ראשי

  7. עדי

    הכנתי את הקציצות היום, הטעם היה מאד תפל (חסר תיבול במתכון?). תיקנתי תיבול אבל עדיין היה טעם ממש דומיננטי של בצל חי. היה אולי צריך לטגן אותו קודם?

    1. עינת שגיא

      אוי! צודקת… שכחתי את התבלינים
      אני מוסיפה מלח ופלפל שחור
      מיד מתקנת את המתכון
      תודה !

  8. ציפי בר כוכבא

    הסלק,צריך להיות מבושל?

    1. עינת שגיא

      הי ציפי
      לא, אין צורך לבשל את הסלק. יש להשתמש בסלק טרי

  9. סיון

    היי, אפשר בלי טופו?

    1. עינת שגיא

      אפשר להחליף את הטופו בקשיו או שקדים טחונים

כתיבת תגובה