36 קציצות
3.5 כוסות אורז ארוך מלא מבושל (כוס לפני בישול)
2 כוסות סלק חתוך לקוביות (סלק גדול)
2 בצלים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
150 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
מערבבים את כל הרכיבים בקערה
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,601
לפוסט הזה יש 16 תגובות
אפשר להקפיא?
לגביי קציצות הסלק והאורז, האם אפשר לוותר על הטופו?
מה אפשר לשים במקום?
תודה.
היי עינת,
ניסיתי ויצא טעים מאד. שדרגתי עם קצת צנוברים.
במקום מערבל יד השמשתי במעבד מזון. העיסה כנראה יצאה קצת רכה ולא הצלחתי להפוך בלי שתיהרס צורת הקציצה. השארתי קצת יותר זמן בתנור על חום נמוך. למרות האלתורים, יצא מעולה. תודה רבה,
אורנה
איזה כיף אורנה 🙂 תודה !
אם אני משתמשת בשקדים במקום טופו.
כמה שקדים לשים?
האם יש לקלוף אותם לפני שטוחנים?
לא ניסיתי, אז לא יודעת להגיד לך בוודאות
הייתי מתחילה עם כוס שקדים, ומוסיפה בהדרגה לפי הצורך
בהצלחה 🙂
אין צורך לקלוף אותם
יצא נוזלי….
יש רעיונות???
להוסיף עוד אורז או דגן מבושל אחר
או להוסיף קטניות מושרות או מונבטות
או להוסיף קמח מכל סוג שהוא
או להוסיף פירורי לחם
צא נוזלי – מה עושים?
אנא חזרו מהר- בני הבית על ראשי
הכנתי את הקציצות היום, הטעם היה מאד תפל (חסר תיבול במתכון?). תיקנתי תיבול אבל עדיין היה טעם ממש דומיננטי של בצל חי. היה אולי צריך לטגן אותו קודם?
אוי! צודקת… שכחתי את התבלינים
אני מוסיפה מלח ופלפל שחור
מיד מתקנת את המתכון
תודה !
הסלק,צריך להיות מבושל?
הי ציפי
לא, אין צורך לבשל את הסלק. יש להשתמש בסלק טרי
היי, אפשר בלי טופו?
אפשר להחליף את הטופו בקשיו או שקדים טחונים