כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
בצל גדול קצוץ גס
2 כפות קמח עדשים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
מעבירים את כל החומרים לקערה וטוחנים עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות
רוטב עגבניות ותפוחי אדמה
בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה אדומים (500-600 גרם) – מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 1 סמ
כ-30 עגבניות שרי עגולות – קצוצות
1 כוס מים
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
חופן עלי פטרוזיליה טריה
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן עד שהן מוציאות נוזלים
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים תפא ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה
אחרי הרתיחה מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים, מנמיכים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומגישים מיד
*** אם לא אוכלים הכל מיד, לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב










לפוסט הזה יש 4 תגובות
היי
האם זה מתאים גם ליום למחרת ?
והאם אפשר עם פפריקה מתוקה במקום שתי הפפריקות?ברוטב ובקציצות ? במקום פפריקה חריפה ופפריקה מעושנת?ואם כן מהי הכמות ברוטב ובקציצות בנפרד ?
תודה מראש על התשובה
היי עינת. בהחלט מתאים גם ליום למחרת, אבל לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב שלא יתפרקו.
לגבי הפפריקה, כן, אפשר להחליף. זה טיפה ישפיע על הטעם, אבל לא קריטי.
את יכולה לשים כפית פפריקה מתוקה.
היי עינת
עם קמח חומוס במקום גרגירי חומוס יהיה טעים?
תודה לך מראש על התגובה
לדעתי יצא פחות טעים ובמרקם אחר לגמרי. שווה להשקיע בגרגירים 🙂