- ניתן להקפיא
- לא להפשיר. לחמם בתנור ישירות מהקפאה
מצרכים:
1/4 כוס עדשים חומות מונבטות
1/4 כוס מאש מונבט
75 גרם טופו
חופן אגוזי מלך
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
בצל בינוני
מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומעט כורכום
שמן זית למריחה
אופן ההכנה:
לטחון בבלנדר: בצל, עדשים, מאש, טופו ואגוזים
להעביר לקערה
להוסיף קווקר, טחינה, תבלינים
ולטחון חצי מהתערובת בבלנדר מוט
לחמם תנור ל-200 מעלות
ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
בעזרת מברשת למרוח מלמעלה מעט שמן זית
להכניס לתנור ל-20-30 דקות, או עד שהקציצות משחימות
באמצע הזמן אפשר להפוך את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים
צפיות 1,923
לפוסט הזה יש 19 תגובות
היי עינת,
יש בעיה לדעתך להשתמש רק בשעועית מאש ולא בעדשים?
תודה
היי נעה 🙂 אפשר להשתמש רק במאש.
כמה קציצות יוצאות מכמות זו?
כ-9 קציצות. תלוי בגודל שלהן
שלום , אני חדשה בכל מה שקשור לצמחונות וטופו … אני כרגע צמחונית ומעוניינת במתכוני קציצות
של טופו עם עדשים , ירקות , … נחמד לי מאוד המתכונים החדשים האלה הרבה יותר קליל .
תודה חני.
בהצלחה חני 🙂
יש הרבה מתכונים באתר
תיכנסי לקטגוריית קציצות ולביבות ותגלי עולם שלם 🙂
אפשר להחליף את הבצל במשהו אחר? יש לי בת שלא תאכל אם יהיה בזה בצל…
כן, אפשר בהחלט
אם אוהבים שומר, אפשר שומר
או שאפשר לוותר עליו לגמרי
תודה רבה, אוותר בכלל.
היי עינת הקציצות האלה נראות מפתות מאוד. כמה זה 1/4 גוש טופו בגרמים? יש כל מיני גדלים של גושים. תודה
צודקת!
אני מתכוונת לחבילה של 300 גרם
אשנה במתכון
תודה
שלום רב
מה ההבדל העקרוני בין עדשים שחורות, אדומות,חומות, ירוקות?
העדשים האדומות חצויות, לכן אי אפשר להנביט. משנה?
האם הערכים נשמרים בבישול?
תודתי
ציונה
הי ציונה
אין ממש הבדל עקרוני בין העדשים, חוץ מהצבע
ואולי זמן בישול/הנבטה
אפשר להנביט גם אדומות – אני מנביטה
אבל צריך לקנות שלמות ולא חצויות
(בדרך כלל האורגניות הן שלמות, תלוי של איזו חברה)
אהלן עינת.
עוד לא בישלתי אבל כבר שמח לי בלב לפגוש אותך ואת מתכונייך. הולכת לעשות את הקציצות. תודה ושבת שלום.
תודה ענת 🙂
בהצלחה!
היי עינת ותודה מראש!!
אני חדשה בהנבטת קטניות… האם עלי לבשל את הקטניות המונבטות במתכון זה? או שמספיק להן האפייה בתנור?
הי שיר
אם הקטניות מונבטות, אין צורך לבשל אותן. מספיקה האפיה
תודה על המתכון
הוא קל להכנה ומאוד טעים
תודה על השיתוף טל 🙂
כיף לשמוע!