לקציצות (כ-18 קציצות בגודל בינוני)
כרובית (כ-750 גרם)
בצל קצוץ
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו
שמן זית לטיגון
פלוס 2 כפות שמן זית נוספות לקציצות
כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפרקים את הכרובית לפרחים, מניחים בתבנית על נייר אפייה, מפזרים ממש מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס וקולים בתנור עד השחמה קלה
מטגנים בצל להזהבה
טוחנים את הקשיו לאבקה
מעבירים את כל החומרים לקערה גדולה, מערבבים וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ-25 דקות או עד הזהבה קלה
הרוטב
בצל קצוץ
כ-20 עגבניות שרי (השתמשתי בלייקופן כי זה מה שהיה, אבל אפשר איזה סוג שרוצים)
סלסילת פטריות שמפיניון
3 חופנים קשיו
שמן זית
כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה
במחבת רחבה מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
קוצצים את הפטריות, מוסיפים לבצל, מערבבים וממשיכים לטגן
קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות
מוסיפים תבלינים ומערבבים
טוחנים קשיו עם מים רק עד כיסוי, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים כוס מים וטוחנים שוב
מוסיפים את רוטב הקשיו למחבת ומערבבים
מכבים את האש (זהירות, הקשיו נשרף מהר)
אני ממליצה לשמור את הקציצות ואת הרוטב בקופסאות נפרדות, וגם לחמם בנפרד כשרוצים לאכול.
להגשה – מניחים מעט רוטב בצלחת ועליו את הקציצות
לפוסט הזה יש 6 תגובות
אפשר להשתמש בכרובית מסנפרוסט?
אני פחות אוהבת, כי יש בה יותר נוזלים. אם משתמשים בה, כדאי אולי להוסיף עוד קמח עדשים או קשיו. צריך לשים לב שהתערובת לא רטובה מדי, אחרת הקציצות לא יהיו יציבות.
הי אורית. קשה לי לדעת מה הסיבה בדיוק. בכל מקרה, את יכולה להוסיף בהדרגה עוד קמח עדשים עד שתתקבל תערובת יציבה יותר. אבל שימי לב לא להוסיף יותר מדי, כדי שהקציצות לא יצאו יבשות מדי.
הי עינת
העיסה יוצאת מאוד רכה והכדורים לא יציבים. הקפדתי על הכמויות של המתכון. מדוע זה כך?
שלום
לגבי הקשיו-מראש טוחנים עם מים ואז מוסיפים כוס מים נוספים?
כן. קודם טוחנים עם מעט מים כדי שיתקבל מרקם "שמנתי" וחלק. ואחר כך מוסיפים עוד כוס מים וטוחנים שוב כדי שיתערבב טוב. אם מההתחלה טוחנים עם כל כמות המים, הקשיו לא מתפרק כמו שצריך ונשאר פירורי.