קציצות עדשים ובטטה

קציצות עדשים ובטטה

כ-18 קציצות שמנות

כוס עדשים חומות יבשות – להשרות 24 שעות
בצל קטן קצוץ
2 כוסות בטטה (לא מבושלת) מגורדת
1-2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כורכום, פפריקה

מחממים תנור ל-200 מעלות

מערבבים את כל החומרים וטוחנים עם בלנדר מוט

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 28 תגובות

  1. ריקי סיטון

    תודה עינת על אחלה מתכון! מוצלח וטעים!!!

  2. רונית

    תודה עינת.
    מתשובתך אני מבינה שיש להגיע למרקם של ממרח.
    האם אפשר גם בבלנדר?

  3. רונית

    שלום עינת,
    הכנתי היום כמות כפולה עם עדשים מונבטות, ויצא נהדר.
    לא טחנתי עם בלנדר מוט אלא במעבד מזון.
    במקום מלח,קצצתי פטרוזליה וכוסברה.

    רק קצת מתפורר….
    לאיזה מרקם אמורים להגיע?
    אולי טחינה במקום שמן זית כדי להדביק?

    1. עינת שגיא

      זו הסיבה שאני טוחנת בבלנדר מוט 🙂
      נראה לי שמעבד מזון לא טוחן למרקם של ממרח
      אם אני לא טועה
      בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד קצת שמן

  4. יעל

    שלום
    האם אפשר להכין עם עדשים מונבטות?
    תודה
    יעל

  5. דניאל

    תודה על המתכון,

    אפשר להכין במחבת? (אין תנור)
    אפשר עדשים אחרות? (ירוקות/שחורות)

    בברכה

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי במחבת, יכול להיות שיעבוד
      אפשר עדשים אחרות
      בהצלחה!

  6. אביבה

    קציצות נפלאות ביותר. הבן הצעיר שלי לא אוכל שום דבר בריא והוא מאוד אוהב את הקציצות. הבן השני שלי מבקש ממני להכין לו קציצות לצבא… הוא מכור! תודה רבה!

  7. טלי

    האם ניתן לטחון בבלנדר רגיל? או אולי בפוד פרוססור?

    תודה מראש

    1. עינת שגיא

      הי טלי
      יכול להיות שאפשר בפוד פרוססור. לא ניסיתי בעצמי

  8. דלית

    היי עינת,

    אפשר לטחון עם מעבד מזון?

  9. נטע

    היי עינת!
    אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר? גזר, למשל?

  10. אלמוג

    הי עינת,
    אם אני משתמש בעדשים מבושלות? מה לדעתך אצטרך לשנות במתכון בשביל להשאיר את הקציצות טעימות?

    1. עינת שגיא

      לפני שאתה משנה משהו, תבדוק אם התערובת מספיק טובה
      יכול להיות שלא תצטרך להוסיף כלום
      אם אי אפשר להכין ממנה קציצות, כנראה שתצטרך להוסיף משהו מדביק
      למשל שקדים טחונים או קשיו טחון או טחינה
      לגבי כמויות – קשה לי להגיד, צריך לנסות
      בהצלחה

  11. ליאת

    היי עינת,
    חיפשתי בסופר עדשים חומות ולא מצאתי.. יש רק ירוקות או כתומות.
    כן ראיתי חומות במחלקה של האוכל האורגני, האם לזה התכוונת?
    תוכלי לומר כמה כורכום וכמה פפריקה לשים? אני חדשה בתחום הבישול, לא חושבת שאדע לפי העין כמה לשים..
    תודה!

    1. עינת שגיא

      לא קריטי. אפשר להשתמש בעדשים ירוקות במקום חומות
      לגבי התבלינים – גם לא קריטי. לא צריך הרבה. קצת מכל אחד

  12. מאיה

    שלום, האם אפשר להחליף את העדשים בעדשים כתומות? ואם כן, גם אותן להשרות 12 שעות? והאם אפשר להכין עם עדשים מבושלות במקום מושרות?
    תודה!

    1. עינת שגיא

      אפשר להחליף כמובן, אבל זה כבר מתכון אחר 🙂
      אם מכינים עם עדשים מבושלות צריך להוסיף משהו שידביק – טחינה / קמח חומוס
      זה משנה לגמרי את המתכון

  13. שרה

    הי עינת התערובת של קציצות עדשים ובבטה לא מצליחה לעשות קציצה לא מתחבר התערובת
    לא חסר ביצה פירורי לחם? תודה שרה

    1. עינת שגיא

      הי שרה
      אם העדשים מושרות, וטחנת הכל עם בלנדר מוט
      זה צריך להידבק
      לא צריך להוסיף כלום

  14. עינת

    שלום עינת, האם ניתן להקפיא?

כתיבת תגובה