קציצות קינואה ואפונה

קציצות קינואה ואפונה

כוס קינואה מבושלת יתר על המידה בהרבה מים
חצי כוס אפונה קפואה מבושלת
בצל
גזר
2 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות פירורי לחם כוסמין
5 כפות קוואקר גס
מלח
פלפל
מעט פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
2-3 בצל ירוק (לבן+ירוק) קצוץ
כף שמן זית למריחה

קוצצים במעבד בצל גזר ושום ומעבירים לקערה
מוסיפים קינואה, קווקר, פירורי לחם וטוחנים עם בלנדר מוט
לקבלת עיסה אחידה
מוסיפים בצל ירוק, אפונה, טחינה ותבלינים
ומערבבים היטב (רצוי עם הידיים)
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים את הקציצות מלמעלה בשמן
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל- 15 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. רבקה

    תודה על מתכון מעולה בריא וטעים!
    מכינה כבר פעם שניה,
    רציתי לשאול איך הקציצות בהקפאה?
    עדיף להקפיא לפני ההכנה או אחרי?או לא בכלל..
    תודה.

    1. עינת שגיא

      תודה רבקה 🙂
      הן מצוינות להקפאה. רצוי להקפיא אחרי אפייה.

  2. לוי עמנואל

    מתכוני בריאות אחד אחד נעימים למראה וטעמים לחך

  3. יואב

    יש לפירורי הלחם איזה תפקיד חשוב במתכון, או שאפשר לוותר עליהם? או אולי אפשר להחליף אותם במשהו אחר (לא פירורי לחם)?

    1. עינת שגיא

      הי יואב
      פירורי הלחם נותנים קצת אווריריות לקציצות כדי שלא יהיו דחוסות מדי
      וגם עוזרים קצת לאחד את החומרים
      אפשר לנסות בלי ולבדוק איך יוצא

  4. רונית

    שלום עינת,
    במתכונים שונים באתר את משתמשת בפירורי לחם קוסמין או קוואקר או נבט חיטה שכולם מכילים גלוטן.
    באילו תחליפים שאינם מכילים גלוטן ניתן להשתמש?
    תודה, רונית

    1. עינת שגיא

      הי רונית
      אני מניחה שאת מתכוונת לקציצות/לביבות/פשטידות –

      את יכולה להשתמש בקמח חומוס או קמח אורז או כל קמח אחר נטול גלוטן
      או אפילו בדגן מבושל (אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו)

  5. סיגל

    קוואקר- הכוונה לשיבולת שועל?

  6. מיכל

    יצא טעים!!! תודה עינת! הקינואה המבושלת היא בסיס מעולה לקציצות, אני מאמצת.

כתיבת תגובה