קציצות קינואה חצילים ואפונה

 

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס קינואה אחרי בישול

בצל קצוץ

חציל חתוך לקוביות

כוס אפונה עדינה קפואה

100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים

כוס מים

כף שמן + כף שמן

3 כפות קמח חומוס

מלח פלפל אבקת צ'ילי

 

 

מטגנים קלות את הבצל עד ריכוך

מוסיפים קוביות חציל ו-1/2 כוס מים, מערבבים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 5 דקות

מוסיפים רסק, תבלינים, אפונה קפואה ועוד 1/2 כוס מים וממשיכים לבשל כחצי שעה

 

 

אפשר להשתמש בתבשיל כתוספת ואפשר להפוך אותו לקציצות

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות

 

מערבבים את התבשיל עם הקינואה וקמח החומוס

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מורחים קצת שמן מעל ואופים כ- 30 דקות

 

 

 

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. עינת

    היי עינת

    אבקת צ'ילי הכוונה לצ'ילי טחון (תבלין)
    זה אותו דבר?
    אפשרי?
    תודה מראש על התשובה.

  2. נדיה

    היי עינת,
    הקציצות מעולות!!! הבן שלי (וגם אנחנו) זולל אותן כל שבוע.
    אני מוסיפה לפעמים קוואקר דק או פירורי לחם כשכמות החצילים יוצאת גדולה, כדי שלא ייתפרק. לרוב מחליפה את האפונה בברוקולי מהקפאה, באותה כמות. הגרסה שלך טעימה וממנה יצאו הגיוונים 🙂
    תודה רבה על המתכון הנהדר!
    ישר כח!

  3. ורד

    הכנתי, יצא מעולה .טעים גם לילדים.
    תודה עינת…

  4. גלי

    היי,
    תודה על המתכונים הטעימים,
    במתכון לא רשום לקצוץ במעבד מזון ?
    האם אין צורך במעבד מזון כדי לעשות את הקציצות?

    1. עינת שגיא

      הי גלי
      מכיוון שהמתכון הזה "רטוב" במיוחד (בגלל רוטב העגבניות)
      ובגלל שאני משתמשת בקמח חומוס
      אין צורך לטחון
      אבל לדעתי אפשרי, אם את רוצה

  5. מוטי

    היי ממש נהדר את מקסימה

  6. אורנה

    היי עינת
    גם לי אין קמחים שונים ואני רוצה להכין את התבשיל. האם ניתן לטחון חומוס מבושל ולהוסיף לתבשיל במקום הקמח?

    1. עינת שגיא

      הי אורנה
      לדעתי אפשר גם חומוס מבושל טחון
      או אולי קוואקר עדין אם יש לך

  7. דפנה

    הי עינת
    מה אפשר לשים במקום 3 כפות קמח חומוס? פירורי לחם כוסמין? נבט חיטה?
    או שיש משמעות לקמח חומוס לכשלעצמו?
    אשמח לתשובה כי רק את המרכיב הזה חסר לי בבית לפני תחילת עשיית המתכון
    תודה

  8. רחל כהן

    תודה לך עינת
    אני עכשיו נאזרת במירשמים שליך מאחר ובעלי צריך לישמור על תזונה בריאה כי היא נמצא גבולית על סכרת ומאחר והוא שומר אני ניכנסת לאתר שליך זה מועיל הרבה

    תודה

  9. אביבה

    הי עינת, נראה בתמונה שלא קילפת את החציל. נכון?

    1. עינת שגיא

      הי אביבה
      נכון, לא קילפתי את החציל
      כדי שיישאר קצת יציב ולא ילך לאיבוד ברוטב העגבניות 🙂

כתיבת תגובה