תבשיל מפנק של אורז וכרובית

תבשיל מפנק של אורז וכרובית

1 כוס אורז בסמטי מלא לא מבושל
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
בצל גדול פרוס לרצועות דקות-דקות
2 כוסות מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מחממים תנור ל-200 מעלות
מניחים את פרחי הכרובית בתבנית על נייר אפייה, וקולים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה מעט בחלק העליון

מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים אורז, כרובית ומערבבים שוב
מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות

מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים את הסיר לתנור, ואופים כשעה
*** עקרונית, אפשר לוותר על התנור, אבל זה ממש משדרג את המנה 🙂 

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. יולי

    תודה על המענה המהיר. והאפיה אחרי ללא כיסוי?
    זה לא מתייבש שעה ב180?
    רוצה להכין מחר, סליחה על ים השאלות

    1. עינת שגיא

      זה לא אמור להתייבש. אבל תבדקי מדי פעם רק כדי לוודא 🙂

  2. יולי

    הי עינת, כמה זמן קולים?
    צריך שמן?

    1. עינת שגיא

      היי 🙂 כמו שכתוב במתכון "קולים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה מעט בחלק העליון" – זמני אפייה משתנים מתנור לתנור, זה יכול להיות בין 10 ל-20 דקות.
      לא צריך שמן בקלייה.

כתיבת תגובה