- לא מתאים להקפאה
לחביתה אחת עבה או 2 חביתות דקות
1/4 כוס קמח עדשים כתומות
1/2 כוס מים
מלח פלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף גם פטרוזיליה טריה קצוצה (או כל תבלין אחר שאוהבים)
בצל קצוץ או חתוך לרצועות דקות
לסלט
2 חופנים עגבניות שרי
חצי אבוקדו
רוטב לסלט
כף שמן זית
כף חומץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל לפי הטעם
מכינים חביתה
מטגנים בצל במעט שמן עד הזהבה קלה
בינתיים מערבבים קמח עדשים ומים עד שאין גושים בכלל
מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב
כשהבצל מוכן יוצקים את התערובת למחבת באופן אחיד
כשהצד התחתון מוכן והצד העליון כבר לא נוזלי מדי, הופכים את החביתה ומטגנים כמה דקות נוספות
בינתיים מכינים סלט –
קוצצים עגבניות שרי
חותכים אבוקדו לקוביות
מוסיפים את חומרי הרוטב
ומערבבים
כשהחביתה מוכנה מעבירים לצלחת גדולה
מניחים על חצי חביתה את הסלט
ומקפלים ל-2
יוצקים מעל הכל רוטב טחינה ביתי
ומתענגים על כל ביס 🙂
בתיאבון 🙂
לפוסט הזה יש 4 תגובות
לדעתי – הכי מוצלח לחביתה טבעונית זה קמח אפונה
מעניין. אנסה. תודה 🙂
מה אפשר להחליף הקמח עדשים?
אפשר להשתמש בקמח חומוס או כוסמת. רק קחי בחשבון שכל אחד מהם מתנהג אחרת והטעם שונה לגמרי 🙂 שווה לעשות ניסיונות ולבדוק מה הכי טעים לך 🙂