בראוניז בציפוי שוקולד

בראוניז בציפוי שוקולד

לבראוניז –
כוס וחצי אגוזי מלך
כוס שקדים
2.5 כוסות תמרים מג'הול מגולענים
1/2 כוס אבקת קקאו נא (רצוי אורגנית מסחר הוגן)
כמה גרגירים מלח גס

לרוטב השוקולד –
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס אבקת קקאו נא
קצת יותר מ-1/4 כוס מייפל טבעי
כמה גרגירים מלח גס

מכינים את הבראוניז – טוחנים אגוזים ושקדים ומעבירים לקערה, טוחנים תמרים ומעבירים לקערה עם האגוזים והשקדים. מוסיפים קקאו ומלח, ומעבדים עם הידיים עד לקבלת "בצק"
מרפדים תבנית מלבנית שטוחה בנייר אפייה אקולוגי, משטחים את תערובת הבראוניז בתבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את הרוטב – מחממים את שמן הקוקוס בכלי קטן, מוסיפים קקאו ומייפל ומערבבים. מצננים.
מוציאים את תבנית הבראוניז מהמקפיא. מוזגים את הרוטב מלמעלה ומפזרים באופן שווה. ומכניסים שוב למקפיא. לשעה לפחות.

בשלב הזה אפשר להוציא את הבראוניז, לחתוך עם סכין ממש טובה.
ואז להכניס אותם בחזרה למקפיא לאכסון. לשמור במקפיא.

אם נשאר עוד רוטב, ויש לכם תבנית סיליקון בצורות קטנות, אפשר להכין ממנו פרלינים.
פשוט לשפוך לתבנית ולשמור במקפיא. שוקולד מריר ביתי ואיכותי 🙂 (בתמונה למטה)

שוקולד ביתי

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. תמר

    הי עינת, האם ניתן להחליף את שמן הקוקוס בחמאת קקאו?
    אחרי החיתוך להמשיך לשמור במקפיא בקופסא? תודה

    1. עינת שגיא

      הי תמר. לא עבדתי עם חמאת קקאו, כך שלא יכולה להגיד לך. אחרי החיתוך להמשיך לשמור במקפיא. בהצלחה 🙂

  2. מזל

    עינת היקרה,
    עוקבת אחרי המתכונים שלך..בשל ניקוי רעלים שאני עושה כרגע , כתוצאה מדלקת פרקים
    (נמנעת מסוכר/קמח/מוצרי חלב וכו' )
    אשמח למתכונים מהסוג הזה שמותר לי לאכול.
    תדה רבה על השיתוף !!
    מזל

  3. סביונה

    עינת יקרה. החלפתי את שמן הקוקוס בטחינה גולמית ויצא מעולה.

  4. סביונה

    בציפוי, מה אפשר במקום שמן קוקוס?

    1. עינת שגיא

      שמן הקוקוס הוא זה שהופך את הציפוי ליציב. מאמינה שכל תחליף חמאה אחר יעבוד.. (אבל הרבה פחות בריא)

כתיבת תגובה