½ כוס כוסמת
כוס אפונה קפואה
פלפל אדום
פלפל צהוב
בצל קצוץ
בערך 20 זיתי קלמטה
3-4 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
מכינים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים ½ כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות או עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים טוב במי ברז.
קולים את הפלפלים – חותכים את הפלפלים ל"פאות", מניחים בתבנית על נייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואופים כ-20 דקות. מצננים. קוצצים לקוביות של 1סמ.
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה).
מוסיפים את הפלפלים והשום וממשיכים לאדות כ-10 דקות.
מוסיפים כוסמת, זיתים ואפונה ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים שוב
** אפשר גם לאכול בתור סלט קר ולהוסיף ירקות טריים ורוטב טחינה ביתי
צפיות 2,153
לפוסט הזה יש 2 תגובות
יוצא טוב!(:
🙂 תודה על השיתוף עדי
!!אפשר גם לאכול קר בתור סלט עם רוטב טחינה ביתי…. יוצא יאמי