2 כוסות פרחי כרובית קלויים בתנור עם מלח ופלפל (בערך חצי כרובית קטנה)
2 כוסות פרחי ברוקולי קלויים בתנור עם מלח ופלפל (בערך ראש ברוקולי)
1/4 כוס קמח עדשים
1/4 כוס קשיו טחון (חופן גדול לפני שטוחנים)
4 כפות שמן זית
בצל קטן או חצי בצל בינוני – קצוץ
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מערבבים הכל יחד
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 25 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,546
לפוסט הזה יש 5 תגובות
תודה רבה עינת!
היי עינת
קציצות מעולות .
איזה רוטב אפשר לשדך לקציצות ?
היי גלילה. לא הייתי 'מטביעה' אותן ברוטב. הן לא מספיק יציבות (לא כמו קציצות). כן אפשר לאכול עם מטבל טחינה או מטבל קשיו בסגנון יוגורט/שמנת עם או בלי תוספות כמו שום, עירית, שמיר (אם אוהבים 🙂 ).
שימי יותר קשיו
הקציצות נראות מעולה.
מה אפשר לשים במקום קמח עדשים? אני נמנעת מפחמימות בגלל דיאטה