(כ-6 לביבות גדולות)
חציל בינוני
כרישה פרוסה לחצאי עיגולים
בצל פרוס לרצועות
2 חופנים שקדים טבעיים
1/4 כוס קמח עדשים
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
לחמם תנור ל-250 מעלות
לדקור חציל מכל הכיוונים ולהכניס לתנור ל-40 דקות
לפתוח את החציל ולצנן
למעוך את החציל עם מזגל
להוריד את הטמפ' בתנור ל-200 מעלות ולהשאיר דלוק
לטגן בשמן כרישה ובצל עד הזהבה
לטחון שקדים ל"קמח"
לערבב בקערה את כל הרכיבים וללוש עם הידיים קצת עד לקבלת תערובת אחידה
ליצור לביבות שטוחות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
להכניס לתנור ל-20 דקות
להפוך את הלביבות ולהכניס לתנור ל-10 דקות נוספות
צפיות 2,995
לפוסט הזה יש 6 תגובות
היי עינת
החציל כבר בתנור
על גבי רשת זה בסדר?
בקמח שקדים כמה מבחינת כוס מבחינת כפות בערך?
תודה מראש.
לגבי החציל – עדיף בתבנית, כי יוצאים ממנו נוזלים.
לגבי קמח שקדים – הערכה שלי, בין 10 ל-15 כפות.
היי
אז קמח שקדים בתור 2 חופנים שקדים טבעיים טחונים , זה מסתדר פה?
תודה.
כן. בהחלט.
היי עינת
מה אפשר במקום שקדים ולא קמח שקדים
פשוט לא מחממת שקדים ואגוזים
תודה מראש
אתר נפלא.
היי עינת. אפשר להשתמש בקמח קטניות (עדשים / חומוס) או קמח רגיל (חיטה / כוסמין), רק קחי בחשבון שזה ישפיע משמעותית על הטעם