כמות ל-15-17 לביבות – תלוי בגודל שלהן
2 כרישות בינוניות
חצי כרוב גדול או כרוב קטן שלם
2 כוסות שקדים טבעיים
שמן זית
מלח פלפל
קוצץ או מטחנת תבלינים
מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
קוצצים את הכרישות ומטגנים עד ריכוך (אש גבוהה, עם מכסה)
לאחר ריכוך הכרישות, קוצצים את הכרוב ומוסיפים לכרישות.
מערבבים, מכסים שוב וממשיכים לטגן עד ריכוך הכרוב.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם.
כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון
בינתיים קוצצים שקדים בקוצץ עד לקבלת אבקה דקה
מערבבים את הירקות עם השקדים טוב-טוב עם הידיים, ממש למעוך כמו בצק עד שהתערובת דביקה מספיק
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 3,334
לפוסט הזה יש 35 תגובות
היי עינת, מתכון מושלם!!!! אצלנו גם הוספתי כמה שיני שום לבישול של הכרישה והכרוב וזה סופר מומלץ, מוסיף ברמות וטעים בטירוף. בעייתי להתחיל לנשנש אותן.. כמו גרעינים חח. תודה רבה! 😀
יאמי 🙂 איזה כיף. תודה על העדכון
שלום עינת,
רציתי לשאול לגבי החשיפה לחום של שקדים, באתר של המרכז לרפואת הרמב"ם ראיתי כי חשיפה לחום פוגעת בערכים התזונתיים, מקטינה את כמות הויטמינים ולא פעם גם משנה את המבנה הכימי של חומצות השומן כלומר חשיפה לחום אינה תהליך רצוי. מהכרת הנושא האם זה אכן כך?, האם יש להעדיף תחליף אחר לקמח השקדים?
לביבות מדהימות! אפיתי בסביבות 15 דקות (לא 20) ולאחר מכן הפכתי ואפיתי עוד 10 דקות.
בנוסף, כן סיננתי את הנוזלים מהכרוב והכרישה, כי הם כבר היו רכים מספיק ועדיין נותרו המון נוזלים.
מה שכן, הוספתי קצת יותר מדי מלח כי אני רגילה שהמליחות דוהה אחרי אפיה. לא כך בלביבות האלה – המליחות נשארת כמו זו בתערובת.
שומרת את המתכון באהבה!
נהדר 🙂 תודה ענבל
יצא מדהים!! תודה (: הולך להיות קבוע אצלי בוודאות
איזה כיף 🙂 תודה !
עינת, תודה רבה על המתכון (ועל עוד מתכונים נוספים כמובן), הכנו בערב החג, יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות!
* הוספנו גם פטרוזיליה ושמיר קצוצים לתערובת.
איזה כיף נטע 🙂 תודה !
מעולה.
כדאי אולי לציין שהן ממש משתפרות כמה שעות אחרי היציאה מהתנור ולמחרת, בכלל…
תודה 🙂
היי. האם אפשר
להחליף את השקדים בקשיו? (זה מה שיש לי בבית)
כן. אפשרי בהחלט
יצא מעולה!!!
הוספתי גם בצל כי לא היה לי מספיק כרישה.
תודה 🙂
את יכולה להמיר לי את הכמות כוסות השקדים שציינת לכמות כוסות השקדים אחרי שנטחנו? אני פשוט רוצה לקנות שקדים טחונים מראש ורוצה לדעת כמה כוסות צריך 🙂 תודה רבה שירן
הי שירן
תתחילי מ-2 כוסות שקדים טחונים, ואם צריך תוסיפי
בכל מקרה, אם את קונה שקדים טחונים מראש, תקני כמות גדולה
תוכלי להשתמש בהם בכל מיני מתכונים
🙂
הי עינת מה אפשר לשים במקום הכרוב? אולי עוד כרישה או תפוא?
הי יעלה
אפשר בהחלט להוסיף עוד כרישה, או בצל
וואו זה נשמע טוב! רצה להכין!
שלום עינת, האם ניתן בלביבות הכרישה והכרוב להחליף כל כמות השקדים בקמח שקדים, ואם כן מה כמות קמח השקדים הנדרשת?
תודה
מאיה
הי מאיה
כן, בהחלט אפשר
תתחילי מ-2 כוסות קמח שקדים
ותראי איך התערובת מתנהגת
אם זה נדבק, אז זה מספיק. אם לא, תוסיפי עוד חצי כוס
הכנתי היום עם חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה, יצא משגע.
וזה אחרי שלסדר הכנתי את לביבות הכרישה שלך (רק עם קמח מצה עקב אלרגיות של אורחים) והן היו הצלחה מסחררת.
איזה כיף 🙂 תודה טל!
הי לך ולכם
עשיתע את הלביבות וטקצרתי תשואות רבות ואדירות. הגדילה אחת ואמרה שהיא חיפשה את הטעם הזה שנים מאז היותה ילדה אצל העוזרת שלה ואני התקרבתי מאוד לטעם.. העברתי הלאה ..
כל הכבו7ד ל המשיכי להעביר מתכונים…
חג שמח עליזה
וואו ! איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף עליזה!
יצאו מעולות!
גם אוכלי הבשר במשפחה נהנו.
תודה רבה.
מעולה! תודה על העדכון 🙂
היי, נשמע מעולה אבל אני לא כל כך אוהבת כרישה. מה אפשר לשים במקום? בצל לבן יעשה את העבודה?
הי הגר. לא מומלץ לוותר על הכרישה בלביבות כרישה 🙂
אבל נסי את הלביבות האלה
https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1443
די דומות, עם ירקות שונים
תודה!
בא לי בידיוק בזמן לכרוב אדום.
תודה רבה. האם צריך לסנן את נוזלי הכרוב והכרישה לפני הוספת השקדים?
אין צורך
הנוזלים מתאדים בבישול הירקות
טעימות ופשוטות, ובלי טעם ״כרובי״ שחששתי ממנו.יהפכו לבנות בית אצלנו.
איזה כיף 🙂
תודה רבה ליאת!