לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן

(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)

בצל קצוץ
חצי כרוב לבן קצוץ
גזר מגורד בפומפייה
1.5 כוסות שקדים טחונים
כף שמן זית
כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה

מטגנים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים
מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן
ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות

40 תגובות על “לביבות כרוב טבעוניות ללא גלוטן”

  1. יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
    סבבה.
    אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
    לא חבל על הנייר?
    חבל ומעצבן.

  2. האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?

  3. טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות

  4. יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.

  5. הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר

  6. היי עינת,
    בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
    הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
    זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….

    • היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?

      תודה 🙂

      • לקרין-
        רצועות כרוב
        חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)

        כרוב ברוטב עגבניות
        חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.

        פשוט וטעים.

        בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!

  7. תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?

  8. היי עינת
    איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
    כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי

  9. הי עינת.
    האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
    המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
    תודה מראש.

  10. נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
    בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
    תודה ושבוע טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים