(יוצאות בערך 9-12 לביבות, תלוי בגודל שלהן)
בצל קצוץ
חצי כרוב לבן קצוץ
גזר מגורד בפומפייה
1.5 כוסות שקדים טחונים
כף שמן זית
כפית/כפית וחצי מלח טבעי גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
מטגנים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים
מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
אם רוצים להשחים את הלביבות משני הצדדים, אפשר להפוך אותן
ולהכניס שוב לתנור ל-10 דקות נוספות
צפיות 8,591
לפוסט הזה יש 40 תגובות
הי, את יכולה לרשום כמויות מדויקות לתבלינים?
הוספתי 🙂
אין צורך במשהו שמדביק את החומרים?
השקדים מדביקים 🙂
יש לך כפתור "הדפס"ליד המתכון.
סבבה.
אבל למה אני צריך 15 עמודים מודפסים של התגובות למתכון???
לא חבל על הנייר?
חבל ומעצבן.
אני אנסה בגרסה משלי בלי קמח רק עם טחינה נראה מה יצא ואדווח.
ניסיתי את הכרוב אידתי במיקרו 5 דקות ואת כל השאר ישר למעבד המזון אליו הוספתי את הכרוב המאודה תבלינים טחינה גולמית משושום מלא, יצא מצוין והכי חשוב טעים.
מעולה. תודה !
האם אפשר בלי לטגן את הירקות קודם, פשוט לזרוק את כל המרכיבים למעבד מזון וליצור לביבות מהעיסה?
לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא ידבק
שווה לנסות 🙂
אפשר עם כרוב אדום?
בהחלט
טעימות מאד וכל כך קלות להכנה. אכלתי את התערובת (כדי לטעום…) ובהחלט אפשר לאכול גם בלי לאפות כלביבות
תודה 🙂
יצא מעולה, אבל לטובת הדורות הבאים, בהחלט היה צריך למרוח שמן על נייר האפייה. נאלצתי לגרד את הלביבות עם שפכטל.
תודה טלי
מוזר, לי אף פעם לא נדבק
הכנתי, יצאו מעולות, אגב, אפילו לא טרחתי לקלף את השקדים, פשוט טחנתי אותם עם הקליפה ויצא נהדר
מעולה 🙂
גם אני לא מקלפת את השקדים
היי עינת,
בהתחלה נשמע לי מוזר מאוד לביבות כרוב אבל אחרי שכבר ניסיתי רצועות כרוב בתנור (מעולה) וכרוב ברוטב עגבניות כתחליף לפסטה , היה ברור לי שגם את המוזר הזה אני הולכת לנסות 🙂 הכנתי, לפני יומיים את הלביבות והן מדהימות!!!! תודה על המתכון המעולה!
הולכת היום להכין שוב (אגב, 2 מתוך שלושת ילדיי אהבו מאוד:) )
זוממת גם על לביבות עדשים ועל הקטשופ הביתי….
מעולה גלית 🙂 תודה!
היי גלית, תוכלי בבקשה לפרט את המתכונים של רצועות הכרוב ושל הכרוב ברוטב עגבניות (כתחליף לפסטה)?
תודה 🙂
לקרין-
רצועות כרוב
חותכים את הכרוב לרצועות גסות מפזרים בתבנית , זורים מעל קצת שמן זית ואופים עד לפני שנישרף:)
כרוב ברוטב עגבניות
חותכים כרוב לרצועות דקות ו"זורקים" לתוך רוטב עגבניות המועדף על בני המשפחה.
פשוט וטעים.
בדרכי להכין (שוב) את המתכון המנצח של עינת המופיע בדף זה!!!!
תודה רבה על המתכון, מקווה לנסות כמנה נוספת לשבת… האם יש צורך לשמן את נייר האפיה ?
לא, אין צורך לשמן
היי עינת
איך אני אמורה לחשב מבחינה תזונתית?
כמה קציצות זה מנה? בגלל קמח השקדים לדעתי
למה צריך לחשב ?…
עקרונית, יש פה ירקות וקמח שקדים
שקדים = שומן וחלבון
מקווה שזה עוזר
הי עינת.
האם אפשרי להחליף את הכרוב בקישואים או כרובית?
המתכון נראה בסיס לשלל ירקות…
תודה מראש.
אני מניחה שכן, אבל לא ניסיתי 🙂
ניסיתי עם כרישה וזה יוצא מצוין!
עינת, אילו קמחים אפשר במקום קמח שקדים ומה מדביק את העיסה ?
אפשר להשתמש בכל קמח אחר
אבל לקמח שקדים יש מרקם יחודי
כך שהלביבות יוצאות נימוחות וטעימות במיוחד
נראה מצוין, בדיוק יש לי כרוב שנראה לי מתאים מאוד למתכון הזה.
בתמונה זה נראה כאילו הלביבות מצופות בפירורי לחם, או שנדמה לי?
תודה ושבוע טוב
לא. הן לא מצופות 🙂
יופי מצוין, אני מקווה מחר להכין אותן, תודה ולילה טוב
נשמע מעולה!
תודה ורד 🙂
תודה עינת, אפשר עם קמח חומוס במקום שקדים?
אפשר, אבל כמובן שהטעם והמרקם יהיו שונים 🙂
תודה, אנסה 🙂
קמח שקדים זה שקדים טחונים?
אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל לוודא שהם טחונים דק דק, ממש כמו קמח