מאפינס שקדים

מאפינס שקדים

1/4 כוס חמאת שקדים ללא סוכר ותוספים
1/4 כוס מייפל אמיתי
3/4 כוס קוואקר עדין
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
3/4 כפית מחוקה סודה לשתיה
100 גרם / 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
חופן שקדים קצוצים דק

בקערה מערבבים חמאת שקדים ומייפל
מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים שוב

בקערה נפרדת מערבבים שקדים קצוצים, קוואקר, קמח וסודה לשתיה

מוסיפים את היבשים לרטובים

מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים 2 כפיות מהתערובת לתבניות מאפינס

מכניסים לתנור ל-20 דקות

לפוסט הזה יש 36 תגובות

  1. ענבל

    הי עינת,

    האם במקום חמאת שקדים אפשר להשתמש בחמאת קשיו?

    1. עינת שגיא

      היי ענבל. מבחינת מרקם כן, אבל מבחינת טעם זה יהיה שונה לחלוטין 🙂

  2. ז׳וזט

    היי עינת,

    האם יש אפשרת להחליף את הסילאן וסירופ מייפל בהכנת מתוקים בריאים? אני סוכרתית ומוצרים אלו אסורים לי, בד״כ אני מסתפקת בלאכול פרי (גם לא כל פרי, תפוח, אגס, מעט תות שדה) לפעמים אני אוכלת תמר או משמש מיובש כדי לספק את רצוני למתוק, אבל אולי יש דרך אחרת?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי ז'וזט
      התחליפים היחידים הם ממתיקים מלאכותיים, שהם הרבה יותר מסוכנים מסילאן ומייפל.
      המאפים האלה די מאוזנים. יש בהם שקדים וקוואקר שממתנים את ההשפעה של הסוכר.
      נסי לאכול ולמדוד סוכר, ותראי איך הם משפיעים עליך
      בהצלחה

      1. ז׳וזט

        תודה, אעשה זאת

  3. יעל

    היי עינת
    האם אפשר לדעתך להחליף את המייפל בסילאן? באותה הכמות?
    תודה יעל

    1. עינת שגיא

      אפשרי, באותה כמות. אבל קחי בחשבון שהצבע ישתנה 🙂

  4. שלומית

    יצא מעולה! קל להכנה וטעים מאוד!
    תודה!

  5. שלומית

    שלום ענת
    מה אפשר לשים במקום חמאת שקדים?
    יש לי בבית חמאת בוטנים או שמן קוקוס או טחינה?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי שלומית
      חמאת בוטנים או טחינה יעבדו
      אבל אז המאפינס לא יהיו מאפינס שקדים 🙂
      אני ממליצה לנסות מתכון אחר שמלכתחילה מכיל ח.בוטנים או טחינה

  6. ליאורה

    האם אפשר להשתמש בממרח שקדים במקום חמאת שקדים?

    1. עינת שגיא

      תלוי ברכיבים שלו
      תכתבי לי את רשימת הרכיבים ואבדוק

  7. עופרי

    אה, והוספתי קינמון כי אני מאוד אוהבת

  8. עופרי

    עשיתי, סוף סוף מאפה שלא מסבך אותי, לא מאיים עלי, ו-טבעוני.
    יצא טעים, אפילו לי, שלא מתעסקת עם בצק בד"כ, וכל כך פשוט וקל להכנה

    1. עינת שגיא

      איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף עופרי!
      ותוספת הקינמון נשמעת לי כשדרוג מצוין!

  9. אביבה

    היי ענת!
    אפשר להחליף במקום סירופ מייפל להשתמש בשקית סטיביה?

    1. עינת שגיא

      הי אביבה
      לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
      מוזמנת לנסות ולדווח 🙂

  10. המתחילה

    שלום עינת,
    חשפת אותי בבלוג שלך לעולם שלם, ונראה שלא כזה קשה כמו שנדמה לי להיות טבעונית. אז קודם כל תודה רבה!
    מלבד זאת, רציתי לדעת באיזה רסק תפוחים את משתמשת, והאם זה לא בעייתי להשתמש במוצר משומר?…
    תודה רבה לך שוב, וחג שמח!

    1. עינת שגיא

      תודה 🙂
      אני משתמשת ברסק תפוחים שאין בו תוספים
      בקישור הזה את יכולה למצוא רשימת מוצרים שאני משתמשת בהם
      ביניהם גם רסק התפוחים
      http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993

      אפשר גם לטחון תפוח עם מעט מים בבלנדר במקום להשתמש בקנוי

  11. איריס חיים

    היי עינת,

    אתמול הכנתי שני מתכונים שלך, אחד עוגיות שקדים (ללא גלוטן) והשני היה המתכון הזה של המאפינס שקדים, פשוט מעדן, כל הבית ריח תפוחים.
    יש לי שאלה, אני רוצה להגיש את המאפין בחג, איך לשמור את המאפין? במקרר? או בקופסא אטומה על השיש?
    כמה זמן אפשר לשמור אותם?

    מאמינה שבהמשך אכין עוד כמה מתכונים שלך.

    חג שמח ושנה טובה,
    איריס חיים

    1. עינת שגיא

      תודה איריס 🙂

      הם בדרך כלל נשמרים עד שבוע
      רצוי לשמור אותם במקרר

      אבל כדי שיהיו טובים בחג, לדעתי כדאי להכין באותו יום
      או מקסימום יום לפני

  12. גלית

    הי עינת, אני משערת שאפשר להכין את מתכוני המאפין שלך כעוגות?
    האם מומלץ להנמיך מעט את חום התנור כשאופים את זה כעוגה?

    1. עינת שגיא

      הי גלית
      אני לא בטוחה שכל מתכון של מאפינס אפשר להמיר לעוגה
      את חום התנור אפשר להשאיר איך שהוא, אבל לדעתי לעוגה צריך קצת יותר זמן
      30 דקות במקום 20
      תלוי באיזו תבנית את מכינה
      אחרי 20 דקות תבדקי עם קיסם אם העוגה יבשה, ואם לא, תוסיפי עוד 10 דקות
      ותבדקי שוב

  13. לימור

    זה אחד המתכונים המוצלחים שלך!!! (ניסיתי כמה, אם כי אני נוטה לשנות חלק מהמרכיבים)

    לידיעתך אני עשיתי את זה מחצי קמח חומוס וחצי פתיתי קוקוס וחצי טחינה חצי חמאת שקדים ויצא מעולה…

    1. ענת

      כלומר -1/8 כוס חמאת שקדים ו 1/8 כוס טחינה? גם חלוקת 1/3 כוס קמח הכוסמין לחומוס ולפתיתי קוקוס? אם השתמשת בקוקוס הפחתת את כמות המייפל?

    2. אריאלה

      מנסה להבין את תחליף הכמויות ולא מבינה

  14. מילי

    הי
    חמאת שקדים זה שקדייה? אם לא האם אפשר להכין עם שקדייה?

    תודה!

    1. עינת שגיא

      הי מילי
      נראה לי שכן
      רק לוודא שאין שום חומרים חוץ משקדים
      בהצלחה

  15. דפנה

    הי

    מתכונים מדהימים!! תודה על השיתוף!

    יש המלצה לתחליף לסירופ מייפל? אסור לי סוכר וגם תחליפיו…

    תודה רבה 🙂
    דפנה

    1. עינת שגיא

      תודה דפנה 🙂
      כל תחליף אחר יכיל סוכר
      כך שקשה לי לחשוב על תחליף ללא סוכר אם רוצים שהמאפינס יהיו מתוקים
      במה את משתמשת בדרך כלל באפייה?

  16. קארן

    אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קוואקר – צליאק…

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שאת ממירה לקמח ללא גלוטן
      אז פשוט לשים יותר קמח

  17. יערה

    הי עינת

    את חושבת שבמקום לקנות רסק תפוחים אפשר לשים תפוח או שניים בבלנדר וזה יהיה אותו הדבר?

    תודה!

כתיבת תגובה