ממרח חומוס זריז

ממרח חומוס זריז

כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם או חצי לימון – לפי הטעם
שן שום
מעט מים לפי הצורך
מלח
כמון (אופציונאלי)

מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון (אפשר בבלנדר או בלנדר מוט) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד

אם העיסה יבשה מדי מוסיפים מים בהדרגה, כל פעם קצת, וממשיכים לטחון

עד שמתקבל המרקם הרצוי – אני אישית אוהבת את הממרח קצת גס, לא ממש משחתי

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. סופי פרדו

    מתכון מצוין תודה לך

  2. סופי פרדו

    הכנתי את החומוס יצא מעולה, תודה לך

  3. לי

    היי 🙂
    הכנתי כמות גדולה יחסית של ה״חומוס הזריז״
    וכיוון שאין בו חומר משמר הוא יכול להחמיץ לי תוך יומיים שלושה
    רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את החומוס ( אחרי שכבר הכנתי)

    1. עינת שגיא

      הי לי 🙂
      לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מכירה אנשים שמקפיאים
      שווה לנסות 🙂
      אצלי, אגב, הוא מחזיק יפה גם שבוע

  4. שרון

    ממליצה לכולכם על גרגרי -חומוס של חברת -" יכין ",
    שעל הקופסא רשום למעלה בעיגול : ללא חומרים משמרים.
    מכיל "רק חומוס מים מלח, בלבד.
    סוף סוף מוצר טבעי, ללא חומרים משמרים.

    1. עינת שגיא

      שרון, גם אם אין בו חומרים משמרים
      ממש לא מומלץ להשתמש באוכל מקופסאות שימורים
      בדרך כלל, כשלא משתמשים בחומרים משמרים
      משתמשים בכמויות גדולות מאוד של מלח או שמן כמשמרים
      בנוסף, קופסאות שימורים מכילות ביספינול איי שהוא חומר מסרטן

  5. חגית

    הי עינת,
    הבנתי שיש כמה זנים של גרגירי חומוס. האם את ממליצה על סוג מסוים או שכולם מתאימים להכנת ממרח חומוס?
    תודה,
    חגית

    1. עינת שגיא

      הי חגית
      אין סוג אחד שאני משתמשת בו. אפשר להכין מכולם.

  6. מערכת CRM

    אז זה לא כל כך מהיר אם צריך לבשל את הגרגרים כ 3 שעות…

    1. עינת שגיא

      אם משתמשים בקפואים לא צריך לבשל 3 שעות
      מספיק רק לחלוט במים רותחים

  7. רחל

    לרונית שלום,

    להכנת ממרח חומוס זריז אפשר להשתמש עםגרגירי חומוס מוכן מקופסת שימורים???
    את גרגירי החומוס של סנפרוסט צריך לבשל לפני ההכנה,נכון??

    תודה ושבוע נעים
    רחל

    1. עינת שגיא

      הי רחל
      באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
      מכיוון שהן מכילות ביספינול איי
      http://www.einatnutrition.co.il/?p=798

      את גרגירי החומוס שקונים מהקפאה אפשר לבשל
      ואפשר רק לחלוט במים רותחים
      כלומר – להוסיף למים רותחים, להרתיח שוב ולסנן

      בהצלחה
      עינת

  8. רונית

    שלום רב,
    למה הכוונה: "כוס גרגירי חומוס מהקפאה"-לגרגירי חומוס של סנפרוסט ?
    בתודה מראש!

    1. עינת שגיא

      הי רונית
      את יכולה להשתמש בגרגירי חומוס של סנפרוסט
      או גרגירי חומוס שהשרית למשך לילה ובישלת לפחות 3 שעות
      עינת

כתיבת תגובה