[CPD_READS_THIS] צפיות
כף שמן
5-6 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות (כ- 750גרם בצל)
250גרם דלעת חתוכה לקוביות
עגבנייה קצוצה
3 שיני שום שלמות
2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
2-3 עלי דפנה
מלח, פלפל
פפריקה חריפה, כורכום
לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולאדות עד שהבצלים שקופים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.
כשהבצלים רכים ושקופים, מסירים את המכסה ומגבירים את האש.
מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומכסים במים (רק עד כיסוי הירקות).
מרתיחים.
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מבשלים על אש קטנה עם חצי מכסה בערך כשעה.
מועכים עם מועך תפוחי אדמה באופן גס.
צפיות 1,584
לפוסט הזה יש 6 תגובות
הי עינת, ותודה על מתכונים מעולים 🙂
האם אפשרי להשמיט את שורש הפטרוזיליה או לשים משהו אחר במקום? יש לי כרישה, יכול לעזור?
תודה רבה!
הי מיכל. אפשר בהחלט 🙂
היי עינת,
אני גרועה בכל מה שקשור לתבלינים.
האם את יכולה לפרט פחות או יותר כמה מכל תבלין יש לשים.
בתודה.
וואו, קצת קשה לתת כמויות מכיוון שזה מאוד תלוי בטעם האישי שלך
לסיר שלם של מרק –
בערך כפית מלח
את הפלפל השחור אני טוחנת מעל המרק, אז יוצא בערך 3-4 סיבובי מטחנה
פפריקה חריפה וכורכום אפשר לשים חצי כפית מכל אחד
וכשאת אוכלת מהמרק, נסי לשים לב לטעם, ואם לדעתך אפשר לשפר אותו עם תבלינים, ואם כן, תכתבי לעצמך הערה לפעם הבאה 🙂
האם את מכירה את הקטניה – פריקי או פריקה? ומה ואך משתמשים?
הי מרב
פריקי (או פריקה או פריכה) – יש לה הרבה שמות
זו חיטה ירוקה קלויה
לא התנסיתי בעצמי, הנה כתבה שמצאתי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3480578,00.html
בהצלחה