כרישה קצוצה
כף שמן זית
בערך קילו דלעת (אפשר יותר, אפשר פחות, כמה שיש לכם)
מלח פלפל
מטגנים את הכרישה בשמן עד הזהבה
בינתיים קוצצים את הדלעת לקוביות
כשהכרישה מוכנה מוסיפים את הדלעת ומערבבים
מוסיפים מים לכיסוי חצי מכמות הדלעת (לא לכסות את כל הדלעת, כדי לקבל מרק סמיך)
מביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים מלח ופלפל
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה
מועכים את תכולת הסיר עם מועך תפוחי אדמה
ואם רוצים מרק חלק, טוחנים הכל עם בלנדר מוט
צפיות 2,528
לפוסט הזה יש 4 תגובות
עינת שלום,
באיזה גודל סיר השתמשת?
וכמה מנות יוצאות?
תודה
🙂
לא זוכרת 🙂 זה היה מזמן
אבל אפשר חופשי לשחק עם הכמויות במתכון הזה
הוא לא חייב להיות מדויק
בוקר טוב, ענת, מה שלומך?
האם מתאים להחליף את הדלעת בבטטות? אין לי דלעת בבית לעומת זאת יש לי כמה עודפי בטטות. מה כדאי להוסיף / לתבל כדי שיתאים למרק בטטות טעים ביום חורף כמו היום.?
תודה מראש
עדנה
הי עדנה
בהחלט אפשר להחליף את הדלעת בבטטות
אין צורך להחליף תיבול