רבע כוס סילאן ללא תוספים
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים (או תפוח מרוסק בבלנדר עם קצת מים)
3 כפות מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל!)
2 כפות שמן
1/2 כוס גזר קלוף ומגורר (2 גזרים קטנים או גזר אחד גדול)
כוס קמח חיטה או כוסמין מלא
כפית חומץ
כפית קטנה סודה לשתייה
כפית קינמון טחון
חופן אגוזי מלך שבורים גס
5-6 תמרים מסוג מג'הול קצוצים לקוביות קטנות
1/4 כפית שורש ג’ינג’ר טרי מגורר בפומפיה – אופציונלי (למי שאוהב/ת את טעם הג'ינג'ר)
לעוגה חגיגית – תבנית קוגלהוף.
לעוגת "יום-יום" – אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק. (תמונה למטה)
סתם לגיוון – אפשר גם להכין בתבניות מאפינס קטנות – אבל לקחת בחשבון שזמן האפייה מתקצר
לציפוי:
כף טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
3 כפות מייפל אמיתי
כפית שטוחה אבקת חרובים או אבקת קקאו
מכינים את העוגה:
מערבבים סילאן, רסק תפוחים, שמן, חומץ ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים גזר ומערבבים (בשלב הזה מוסיפים את הג'ינג'ר למי שרוצה). בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקינמון והסודה לשתייה ומוסיפים בהדרגה לרטובים
מוסיפים את האגוזים והתמרים ומערבבים שוב.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך לשמן).
יוצקים לתבנית ואופים 40 דקות (בתבנית אינגליש קייק זמן האפייה בסביבות 30 דקות, בתבנית מאפינס זמן האפייה בסביבות 20 דקות – גם מאוד תלוי בתנור)
מכינים את הציפוי: מערבבים טחינה גולמית עם מייפל ואבקת חרובים/קקאו לממרח שוקולדי (הממרח די סמיך). רק כשהעוגה מתקררת מורחים את הציפוי מעל העוגה – בזהירות שלא תתפרק.
אם מאיזושהי סיבה לא מובנת העוגה לא התחסלה, שומרים את מה שנשאר בקירור…
לפוסט הזה יש 25 תגובות
שלום עינת, הכנתי את העוגה והיא נראת נהדרת. עוד לא טעמתי עוגה אבל טעמתי את הרוטב ציפוי והוא חלומי! פעם ראשונה שמכינה עוגה טבעונית. ראיתי באחת התגוברת שאת לא משתמשת באלומיניום. אני הכנתי עוגה בתבנית נייר חד פעמית וסגרתי אותה ברדיד אלומיניום ושמתי במקרר. האם גם מלמעלה כאשר האלומיניום לא נוגע בעוגה זה יכול להזיק?
הי נעמי. אני מניחה שפחות קריטי, אבל ממליצה פשוט לא להחזיק אותו בבית 🙂
יש לי קופסה בצורת אינגליש קייק ויש לי קופסה עגולה לעוגות עגולות, ואז לא צריך נייר אלומיניום או ניילון נצמד
הנה כמה דוגמאות:
אינגליש קייק – http://decobox.co.il/catalog/images/20131205_090442_resized_1.jpg
עוד אינגליש קייק – http://www.celim.co.il/products/250947/
עגולה – https://market.marmelada.co.il/products/268729
העוגה יצאה מעולה גם בלי תמרים. אבל נגמרה מהר. אם אני רוצה להכין עוגה גדולה יותר להכפיל את הכל?
במה אפשר להחליף את התמרים? אפשר לוותר עליהם?
אפשר, אבל אז היא תהיה פחות מתוקה. אפשר אולי להחליף את התמרים בצימוקים.
נראה משגע!!!
רק החומץ- אצלנו נוהגים לא לאכול חומץ בראש השנה
יש תחליף?
תודה קרן. החומץ הכרחי, מכיוון שהוא עוזר לסודה לשתייה להתפיח.
אני לא מכירה דרך אחרת להתפיח.
יש תחליף למייפל?
עינת שלום רב, ברצוני להחמיא לך על גאוניותך.את כל כך יצירתית וכה נדיבה.כל בני ביתי טבעונים אני לעומת זאת ניזונה רק ממזון חי Raw food מתכונייך קוצרים את מירב המחמאות מפי משפחתי ואני מודה לך על האפשרות לגוון ולהפתיע במינימום מאמץ.יישר כח שבת שלום וכל טוב
תודה רבה אתי 🙂
השמן והחומץ לא מופיעים בתהליך ההכנה ולכן שכחתי אותם…
העוגה עדיין יצאה נהדרת!
נהדר 🙂
מוסיפה מיד את מה שחסר
תודה !!
הי עינת
2 כפות שמן שבמתכון, להוסיף לקערת הרטובים או שזה לשימון התבנית?
תודה
ריקי
לרטובים 🙂
היי עינת,
האם יש סיבה שאת לא השתמשת בתבניות אלומיניום?
הי ענבל
אכן כן. תבניות אלומיניום מכילות חומרים רעילים ומסרטנים
גם בנייר אלומיניום אני לא משתמשת
היי עינת
תודה על המתכון!
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח טפיוקה (או אופציה אחרת ללא גלוטן)?
הי
בתגובות של מתכונים אחרים כתבו שהחליפו בקמח אורז אז יכול להיות שיעבוד גם פה
אבל לא ניסיתי בעצמי, לכן לא יודעת להגיד בוודאות
אם את מנסה, אשמח לשמוע עדכונים 🙂
עוגה מצויינת החלפתי את הקמח לקמח שיפון מלא והיא יוצאת נהדר!
תודה!!!
נפלא ! תודה 🙂
יצא מעולה, שילוב טעמים מהמם! נטרף תוך דקות 🙂
תודה תמר 🙂 איזה כי ף!
נראה מהמם!!! אכין לחג. באיזה שלב מוסיפים את החומץ? לקערת הרטובים? תודה
אכן כן 🙂
נהדרת, תודה!