(4 מנות כתוספת – כמו בתמונה – או 2 מנות עיקריות)
1 בצל בינוני קצוץ
1 חציל
1 סלסילת פטריות שמפיניון – פרוסות
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים ל"קרם" עם 1/3 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה
בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך
מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת
אופים 40 דקות או עד השחמה
צפיות 4,330
לפוסט הזה יש 25 תגובות
היי עינת
אני כבר עם הפטריות והבצל על האש
לא הצלחתי להבין מתי מגיע קמח עדשים והקשיו (אחרי הטיגון לערבב ביחד) ? .
ומתי התבלון (במסגרת הטיגון )?
האם רק עם מעט מלח בלי פפריקה וכורכום יצא עדיין טעים?
אשמח לפירוט .
תודה לך על המתכונים הנפלאים
פשוטים וטעימים .
שבת שלום .
ותודה מראש על התשובה .
היי עינת. פספסתי את זה. האם הסתדרת?
היי עינת
בפשטידה החציל נשאר עם הקליפה ?
תודה לך
כן
היי עינת
3 חופנים של קשיו כמה קשיו זה אומר
מבחינת כמות בכוס או מספר אגוזי קשיו ?
תודה.
היי עינת. לא ספרתי 🙂 פשוט תמדדי 3 חופנים של קשיו.
היי עינת
פפריקה מתוקה במקום פפריקה חליפה גם יצא טעים?
ולגבי פלפל שחור אפשרי תבלין טחון ולא גרוס ?
תודה מראש על המענה .
לגבי פפריקה – זה ישנה מעט את הטעם, אבל אפשרי
לגבי פלפל שחור – כן
היי עינת
גם פה אפשרי לטחון את הקשיו בחנות?
ולאחר מכן להוסיף מים ולערבב?
(על פי הצעתך במתכון אחר)
תודה מראש על התשובה.
כן. אפשרי.
עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות – יצא מושלם!!!
היי עינת,
מה הכמויות של המצרכים אם אני רוצה להכין פשטידה כזו לעשרה אורחים?
היי זהבית, אני מניחה שזה לא המאכל היחיד שיהיה על השולחן, אז מספיק להכפיל את הכמויות ב-2 כדי שכל אחד ואחת יוכלו לאכול כתוספת.
לא ידעתי למה לצפות והופתעתי ממש לטובה.
פשטידה ממש טעימה.
יאאא איזה כיף 🙂 שמחה לשמוע! תודה!!
הי. קמח עדשים ניתן להשיג בכל חנות טבע. גם כאן http://tinyurl.com/y2rykc7k
היכן ניתן לקנות קמח עדשים?
האם קמח רגיל במקום קמח עדשים ל פשטידה מתאים?
הי אתי. עקרונית, כן. אבל מבחינה בריאותית פחות מומלץ. הערך התזונתי של קמח עדשים גבוה יותר.
עינת,
הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
תודה!
איזה כיף 🙂 תודה רבה זיוה!
יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה
הי אתי. אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים, כמו: גזר, כרישה, קישואים, בטטה וכו'… מה שאוהבים 🙂
שלום עינת
קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?
תודה רבה,
ר
הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂