פשטידת חציל ופטריות

פשטידת חציל ופטריות

(4 מנות כתוספת – כמו בתמונה – או 2 מנות עיקריות)
1 בצל בינוני קצוץ
1 חציל
1 סלסילת פטריות שמפיניון – פרוסות
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים ל"קרם" עם 1/3 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מחממים תנור ל-200 מעלות

חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה

בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך

מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת

אופים 40 דקות או עד השחמה

לפוסט הזה יש 25 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    אני כבר עם הפטריות והבצל על האש
    לא הצלחתי להבין מתי מגיע קמח עדשים והקשיו (אחרי הטיגון לערבב ביחד) ? .
    ומתי התבלון (במסגרת הטיגון )?
    האם רק עם מעט מלח בלי פפריקה וכורכום יצא עדיין טעים?
    אשמח לפירוט .
    תודה לך על המתכונים הנפלאים
    פשוטים וטעימים .
    שבת שלום .
    ותודה מראש על התשובה .

  2. עינת

    היי עינת
    בפשטידה החציל נשאר עם הקליפה ?
    תודה לך

  3. עינת

    היי עינת
    3 חופנים של קשיו כמה קשיו זה אומר
    מבחינת כמות בכוס או מספר אגוזי קשיו ?
    תודה.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. לא ספרתי 🙂 פשוט תמדדי 3 חופנים של קשיו.

  4. עינת

    היי עינת
    פפריקה מתוקה במקום פפריקה חליפה גם יצא טעים?
    ולגבי פלפל שחור אפשרי תבלין טחון ולא גרוס ?
    תודה מראש על המענה .

    1. עינת שגיא

      לגבי פפריקה – זה ישנה מעט את הטעם, אבל אפשרי
      לגבי פלפל שחור – כן

  5. עינת

    היי עינת
    גם פה אפשרי לטחון את הקשיו בחנות?
    ולאחר מכן להוסיף מים ולערבב?
    (על פי הצעתך במתכון אחר)
    תודה מראש על התשובה.

  6. דגנית

    עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות – יצא מושלם!!!

  7. זהבית

    היי עינת,
    מה הכמויות של המצרכים אם אני רוצה להכין פשטידה כזו לעשרה אורחים?

    1. עינת שגיא

      היי זהבית, אני מניחה שזה לא המאכל היחיד שיהיה על השולחן, אז מספיק להכפיל את הכמויות ב-2 כדי שכל אחד ואחת יוכלו לאכול כתוספת.

  8. סיגל

    לא ידעתי למה לצפות והופתעתי ממש לטובה.
    פשטידה ממש טעימה.

  9. או ה לוש

    היכן ניתן לקנות קמח עדשים?

  10. אתי

    האם קמח רגיל במקום קמח עדשים ל פשטידה מתאים?

    1. עינת שגיא

      הי אתי. עקרונית, כן. אבל מבחינה בריאותית פחות מומלץ. הערך התזונתי של קמח עדשים גבוה יותר.

  11. זיוה נתיב

    עינת,
    הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
    תודה!

  12. אתי שפונגין

    יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה

    1. עינת שגיא

      הי אתי. אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים, כמו: גזר, כרישה, קישואים, בטטה וכו'… מה שאוהבים 🙂

  13. רוניה

    שלום עינת
    קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?

    תודה רבה,

    ר

    1. עינת שגיא

      הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂

כתיבת תגובה