פשטידת כרוב וקישואים קלילה וטבעונית

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

2 קישואים שמנים

בצל

3 בצל ירוק

גזר מקולף

2-3 "פרוסות" כרוב לבן

מלח

כורכום

אבקת צ'ילי

כף שמן לאידוי

+ כף שמן לשימון התבנית

3 כפות קמח חומוס

2 כפות טחינה גולמית

 

תבנית מרובעת קטנה – 15סמ

 

קוצצים במעבד את כל הירקות

מעבירים למחבת עמוקה, מוסיפים כף שמן, ומאדים עד שהירקות מפסיקים להגיר נוזלים

(** אפשר לוותר על החלק הזה ולהשתמש בירקות כמו שהם.

אבל אם מוותרים, כדאי להניח את הירקות במשך חצי שעה/שעה במסננת,

ואז לסחוט אותם טוב מנוזלים **)

 

סוחטים את הירקות מהנוזלים שנשארו

מוסיפים תבלינים ומערבבים

מוסיפים קמח חומוס וטחינה ומערבבים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת

ומכניסים לתנור לשעה

 

לבדוק עם סכין באמצע הפשטידה אם היא עדיין רטובה

אם כן, אפשר להשאיר בתנור (המכובה) 15-30 דקות נוספות

 

 

 

 

לפוסט הזה יש 46 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    ניתן לותר על טחינה ?
    תודה על מענה ושבת שלום.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. כן, אפשרי. אבל לדעתי תצטרכי להוסיף קצת קמח עדשים/חומוס. לפני שאת מכניסה לתנור, תוודאי שהתערובת לא רטובה מדי.

  2. שני

    אפשר עם קמח עדשים כתומות במקום? או כוסמת.. זה מה שיש כרגע בבית 😅

    1. עינת שגיא

      אם הכוונה היא במקום קמח חומוס, אז בהחלט 🙂

  3. עינת

    יכול להיות שכן. אבל לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יכולה להגיד בוודאות.

  4. עינת

    אפשר קמח אורז בפשטידות במקום חומוס או חצי חצי?

  5. חגית שחק

    הי ענת,
    אני רוצה להכין את הפשטידה, נראית לי טעימה מאוד..
    שאלה קטנה, תבנית של 15 ס"מ זה מאוד קטן… אני רוצה להכין תבנית גדולה יותר, מה לדעתך אני צריכה לעשות עם הכמויות? נניח לתבנית של קצת פחות מגודל A4?
    תודה רבה, והמתכונים שלך סוף… נהדרים ומעולים!!!
    חגית

  6. ימית

    היי, עינת, האם ניתן להשתמש בקמח רגיל?

    1. עינת שגיא

      הי ימית. קמח החומוס במתכון בעצם עושה את הפעולה שבדרך כלל ביצים עושות, ולכן אני לא בטוחה שהתוצאה שתתקבל תהיה דומה. אבל אני בעד לנסות ולבדוק 🙂
      לפני שאת מעבירה את התערובת לתבנית, תוודאי שהיא לא נוזלית מדי, ואם כן, תוסיפי עוד קמח
      בהצלחה

  7. בתיה

    עינת שלום מה הכוונה ״לקצוץ״ את הירקות לקוביות ? או פומפייה גסה/דקה אולי ״גפרורים". הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה בטעם,אך המרקם נראה לי דייסתי מידי ,אולי קצצתי קטן מידי ??

    1. עינת שגיא

      הקישואים מלאים נוזלים. צריך לסחוט אותם טוב-טוב ואז שוב

  8. ג'וי

    האם ניתן להחליף את קמח החומוס בקמח תירס נניח?
    אין לי כרגע קמח חומוס בבית ואני ממש רוצה להכין את הפשטידה…

  9. מיה

    היי עינת. האם צ'ילי חריף יהפוך את הפשטידה לחריפה לילדים? אולי יש לך רעיון לתבלין טחר במקומו?תודה מיה

    1. עינת שגיא

      הי מיה
      אפשר לוותר עליו לגמרי, או להשתמש בפפריקה מתוקה

  10. אירית

    היי עינת,
    הכנתי את הפשטידה הזו, כי במקרה היו לי את כל המרכיבים!!
    הכפלתי כמויות, כי הכנתי את הפשטידה לארוע.
    נראה נהדר!! היא עוד לא מוכנה, אבל אני כבר מריחה שתצא פשטידה מדהימה!!
    רק דבר אחד, את אבקת הצ'ילי הוספתי ממש במתינות כי היה לי, לא אבקה אלא שבבים וטוב שכך. גם כך יצא די חריף!!

    1. עינת שגיא

      אם את אוכלת קטניות, אז אפשר להשתמש בקמח חומוס
      ואם לא, את יכולה לנסות קמח שקדים
      לא ניסיתי את שתי האופציות, אז לא יודעת איך ייצא 🙂

  11. רוית

    2-3 “פרוסות” כרוב לבן
    מה הכוונה?
    תודה

  12. נורית

    היי עינת
    מה שלומך?
    האם אפשרי לשלב כרובית ובטטה בפשטידה?
    כלומר, בשילוב בטטה, האם צריך לאדות אותה קודם?
    או אפשרי לגרד או לקצוץ מאחר ואחרי כן עובדת תהליך של אפיה..
    את הכרובית אעביר אידוי
    תודה נורית

    1. עינת שגיא

      הי נורית
      את הבטטה את יכולה לגרד, אין צורך לאדות לפני
      את הכרובית לאדות, אבל לדאוג שכל המים יצאו ממנה, כי אחרת היא תרטיב את הפשטידה.
      תני לה "לשבת" במסננת לפחות איזה חצי שעה
      ואם את מועכת אותה לפירה, תמשיכי להוציא נוזלים עד כמה שאפשר
      בהצלחה 🙂

  13. מיכל

    היי.
    אם שמים קווקר , אז קווקר דק או גס?

  14. מוטי

    שלום.
    מה זה אבקת צ'ילי?
    את מתכוונת לתבלין היבש הכתום והחריף?

  15. מיכל

    שלום עינת.
    ראשית הפשטידה נראית נהדרת. מזמינה התנסות.
    רציתי לשאול אותך כתזונאית.
    האם את ממליצה לשלב קישואים חיים בסלט?
    מאחר והתחלתי בכך בשבוע האחרון,
    אינני רואה טעם המפריע.
    מהו הערך התזונתי שכדאי בכלל לשלבו?
    מיכל

  16. נורית

    היי עינת
    הכנתי את הפשטידה ויצא מעולה !
    במקום קמח חומוס שמתי קווקר , קצת הגזמתי עם הכורכום (יצא צהוב )

    תודה נורית

  17. נורית

    היי עינת
    האם אפשרי במקום קמח חומוס, קווקר או פרורי לחם כוסמין?
    תודה נורית

  18. Yaron Peled

    אהבתי מאוד את המתכון. פשטידת כרוב וקישואים היא הפשטידה המועדפת עלי. אגב תמונה מצוינת באיזו מצלמה צולמה התמונה?

    תודה רבה

    1. עינת שגיא

      הי ירון
      אני שמחה שאהבת את המתכון

      המצלמה שלי ממש ממש פשוטה
      canon A560

  19. מוטי

    היי עינת את ממש מקסימה עשיתי את הפשטידה יצא נהדר עילאי לא יאומן תודה נהדר

  20. נעמי לוי

    עינת שלום
    איפה קונים קמח חומוס?
    לא שמעתי על זה……

    1. עינת שגיא

      בכל חנות טבע אפשר למצוא
      בדרך כלל בחלק של מוצרים ללא גלוטן
      אולי יש גם בסופרים גדולים, לא בדקתי

  21. רות

    שלום עינתֱ!
    כתמיד אני נהנית לקרוא את החידושים באתר שלך. תודה על המידע לטבעונים. אני כבר די טבעונית כחמישה חדשים. מרגישה מצויין. השלתי מעלי כעשרה ק"ג. המידע שלך עוזר לי לתכנן נכון את הארוחות ולגוון את התפריט.
    הפשטידה נראית מצוין.בהחלט בא לי להכין אותה.
    – האם קמח חומוס הוא חלבון או פחמימה? והאם על כן הוא עדיף מקמחים אחרים שעשויים מדגנים? תודה רות.

    1. עינת שגיא

      תודה רות. אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂

      קמח חומוס מכיל יותר חלבון מקמח רגיל, ולכן עדיף
      מה גם, שהוא לא מכיל גלוטן

  22. די

    היי עינת, מה שלומך?
    אני ואמא שלי הכנו את הפשטידה הזאת היום לארוחת שישי והיא מדהימה 🙂
    עשיתי שינוי קל והוספתי גרגירי תירס מתירס חי שהורתח במים וגורדו ממנו הגרעינים.
    זה מוסיף המון ומשתלב נהדר.
    שלחתי תמונה לחברות שלי איך יצאה הפשטידה והן ישר אמרו שבטח שמתי בזה ביצים אז חייכתי ואמרתי שלא וכמובן שמתי לינק למתכון שלך :))

    1. עינת שגיא

      איזה כיף 🙂
      תודה על השיתוף
      תני לינק לתמונה, אני רוצה לראות 🙂

  23. יפעת

    היי עינת
    שמחה להתחיל לבשל לפי המתכונים שלך…
    אני צמחונית בתהליך טבעונות…לא פשוט עם ילדים…
    הפשטידה הזו נראית נהדר ממש קשה להאמין שאין כאן ביצים!!
    מה הסיבה להוציא את כל הנוזלים מהירקות? האם הפשטידה לא יוצאת יבשה?
    מאחר ואין ביצים ש"יחזיקו"אותה מה בעצם הופך אותה לפשטידה?

    חג שמח ותודה

    1. עינת שגיא

      הי יפעת
      שמחה לשמוע שאת בדרך לטבעונות 🙂

      מה ש"מחזיק" את הפשטידה הוא השילוב של הקמח והטחינה
      הירקות האלה מוציאים המון נוזלים, ואם לא סוחטים אותם
      כמו שצריך, הפשטידה תישאר רטובה מבפנים

  24. מוטי

    נשמע מצויין. השאלה הנשאלת היא גודל התבנית?

כתיבת תגובה