[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס וחצי קינואה מבושלת
280 גרם דלעת מגורדת + שן שום קצוצים בקוצץ ירקות
1/3 כוס נבטוטי עדשים חומות או ירוקות
2 כפות טחינה
2 כפות קוואקר דק
מלח פלפל
כורכום
אבקת צ'ילי
2 כפיות שמן זית למריחה
כלים דרושים:
קוצץ ירקות
בלנדר מוט
מערבבים את הקינואה, הדלעת והשום, העדשים והתבלינים
עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת
מוסיפים טחינה וקוואקר ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים ומהדקים עם הידיים
משמנים תבנית בכפית שמן
מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים
בעזרת מברשת סיליקון מורחים מלמעלה עוד כפית שמן
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהפשטידה משחימה
צפיות 2,908
לפוסט הזה יש 27 תגובות
מה אפשר לשים במקום קוואר ? לצליאקים
2 חופנים שקדים או קשיו טחונים דק-דק
ורצוי גם לטחון את כל התערובת עם בלנדר מוט (ולא רק חצי מהתערובת כמו שכתוב במתכון)
הי. נראה מעולה.
כמה כוסות בערך יוצא 280 גרם דלעת מגוררת? תודה
בערך כוס / כוס וחצי
איך זה נדבק בלי ביצים ?
הטחינה והקוואקר מדביקים
יצא מעולה, תודה עינת!
השתמשתי בעדשים חומות מבושלות וקמח חומוס, טעים!
איזה כיף 🙂 תודה רבה!
אהלן, אני מנסה לעשות פשטידות אישיות בתבנית של מאפינס לאירוע משפחתי.
זה מתכון שיתאים לזה?
תודה רבה!
מירי
הי מירי
לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
אבל תנסי את פשטידת התרד או פשטידת אטריות
בהצלחה
עינת שלום רב,
האם תוכלי לציין באיזה סוג קמח להשתמש כדי להכין עוגה לילד או ילדה , או אמא שיש יום הולדת .
האם קמח כוסמין , או ללא גלוטן. אפשרי . והאם תוכלי להנחות איפה למצוא את המתכון .
בנוסף , רוצה לשבח אותך על חיזוק שלך מבלי ידיעתך על העברתי להיות צמחונית יותר ויותר ראיתי מתכונים שלך וניסיתי אותם . מאוד טעים ואני בחן נתתי לנכדים שלי ואהבו מאד.
מכולנו חיבוק גדול. ואנו נמשיך להכנס לאתר שלך ונדלה משם הרבה פנינים בריאים.
תודה לך
הי גבריאלה
אני שמחה שאת מנסה ואוהבת את המתכונים 🙂
כיף לשמוע!
לגבי עוגה – אפשר להשתמש בקמח כוסמין וגם בקמח ללא גלוטן
אצלי באתר יש כמה מתכונים לעוגות ועוגיות
בקטגוריה "מתוקים"
בכולם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
אבל את מוזמנת להשתמש בכל קמח אחר שמתאים לאפיה
שלום עינת.
הכנתי זה עתה את הפשטידה.
לטעמי – טעימה מאד אך חשתי קורטוב של מרירות.
לטעמו של בעלי- המבין באוכל ורגיש לטעמים – הוא חש כ"כ מרירות עד כי לא הצליח לחוש בתיבול המוצלח.
שאלותי:
ממה לדעתך נובעת המרירות?
ברצוני לציין ששטפתי את הקינואה מספר טעמים.
תודה על המתכון ובכלל.
הי מיכל
יכול להיות ששמת יותר מדי כורכום?
שלום עינת היקרה,
המתכונים שלך מדהימים וקלים. ניסיתי חלק גדול מהם והם טעים מאד. רציתי לשאול לגבי הכמויות, כמה מותר לאכול. למשל מהקציצות קינואה אם אני אוכל בארוחת הצהריים. אני יכולה לאכול את הכל בלי בעיה. אבל מצד שני אני לא רוצה להשמין.
וגם לגבי המאפינס חרובים כמה מותר לאכול?
לתשובתך אודה.
בברכה,
סמדר
הי סמדר
אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לצערי, אין לי שום דרך להגיד לך איזה כמויות לאכול
אין כמות אחת שמתאימה לכולם
כל אחד ואחת צריכים כמות אחרת
ומי שיודע הכי טוב – זה הגוף שלך
אז חשוב להקשיב לגוף, לא לאכול עד "התפוצצות" ולא להשאיר אותו בחסר
מקווה שזה עוזר
עינת
למה מרסקים חצי מהכמות?
כדי שידבק יותר טוב
האם ניתן להכניס עדשים ירוקות בשלות ולא נבוטות?
אם את מתכוונת למבושלות, אז כן
הכנתי, יצא מעולה!
איזה כיף! תודה 🙂
היי,
הכוונה לעדשים ירוקות?
אופס. שכחתי לציין 🙂
אני השתמשתי בחומות, אבל אפשר גם בירוקות
מה הכוונה בנבטי עדשים? עדשים מונבטים?
אכן כן
עינת, לא שכחת לציין כתוב במתכון חומות או ירוקות.