4 קישואים בצבע ירוק כהה (כחצי קילו)
2 בצלים
חצי כוס קמח חומוס
חצי קובית טופו (150 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
בלנדר מוט
תבנית מלבנית קטנה
טוחנים את הטופו יחד עם השמן בבלנדר מוט
עד לקבלת מרקם "גבינתי"
מגרדים בפומפייה את הקישואים והבצלים
סוחטים טוב-טוב ומעבירים לקערה
ואז סוחטים שוב!
מערבבים את כל החומרים יחד, בהתחלה עם כף
ואחר כך עם הידיים
משמנים תבנית מעבירים אליה את התערובת ומשטחים
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-50-60 דקות או עד השחמה
מומלץ לתת לפשטידה לנוח כמה שעות כדי שתתייצב
צפיות 16,994
לפוסט הזה יש 35 תגובות
וואוווו פשטידה מושלמת!!
טיגנתי קודם את הבצל עם קצת שמן קוקוס
והחלפתי את הקמח חומוס בקמח כוסמין מלא
וטחנתי את הטופו עם השמן זית במעבד מזון כי אין לי בלנד
יצא טעיםם 😋
פעם הבאה אני אנסה להוסיף חצי כוס פטרוזיליה וחצי כוס כוסברה,
בטוחה שיצא עוד יותר טעים:)
יא! איזה כיף 🙂 עשית לי חשק להכין אותה שוב. תודה 🙂
סורי – אבל יצא לי ממש לא טעים על גבול הבלתי אכיל .
שמתי חבילת טופו אחת במקום חצי ו3/4 כוס קמת חומוס במקום כוס..
האם יכול להיות שזה מה שהרס לי את המתכון?
הי קארין, מצטערת לשמוע 🙁 אבל תודה על העדכון!
יכול להיות שהשינויים במתכון השפיעו גם על הטעם – הטעם של קמח החומוס די משתלט וטופו כשלעצמו חסר טעם.
וגם יכול להיות שהשילובים האלה פשוט לא לטעמך… הכל אפשרי 🙂
אם בא לך, שווה לבדוק שוב הפעם עם כמויות מדויקות.
אפשר לנסות עם קמח עדשים כתומות, שהוא פחות משתלט מקמח חומוס.
ואם לא בא לך לנסות שוב, יש עוד הרבה מתכוני פשטידות באתר 🙂
בהצלחה 🙂
הי. שיבולת שועל היא עם גלוטן…
מכירה אופציה אחרת ללא טופו?
מה אפשר במקום טופו?
היי עינת,
ולכל מי ששאל על הטופו, אני עושה כאלו פשטידות ואף פעם לא הכנסתי טופו. מה שיכול לתת גוף לפשטידה שתעמוד הוא כמובן קמח חומוס, ובמעבד מזון אני טוחנת שיבולת שועל-כ2 כפות עם מעט אגוזים או שקדים, ושם אני מוסיפה את הבצל והקמח חומוס- יוצא עיסה דביקה, שבערבוב עם שאר החומרים, הירק והתבלינים מתקבלת עיסה מהממת לפשטידה, השיבולת שועל מפרישה חומר מעט דביק (כמו בדייסה) שאני לא יודעת מהו, אבל הוא מהמם!!
עינת היקרה תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!!
השבוע הכנתי את הפשטידה- טיגנתי קודם את הבצל ובמקום קמח חומוס שמתי קמח מלא ויצא מעולה, אפילו ילדיי הקטנים אהבו
מעולה! תודה אביטל 🙂
יש משהו אחר שאני יכולה לשים במקום הטופו? זה פשוט לא עושה לי כל כך טוב..
תודה!
ההממ.. קשה מאוד. כי הטופו בעצם הוא הגוף של הפשטידה. אנסה לחשוב על פתרון…
אפשר להשתמש גם בבלנדר רגיל ולא מוט נכון? או שזה משנה?
הי אור
בלנדר מוט מחבר יותר את החומרים
לא יעבוד לדעתי עם בלנדר רגיל
אולי יעבוד עם מעבד מזון
שלום עינת, תודה על המתכון. האם אפשר להשתמש בתבנית 31×22?
הי אלנה
לדעתי זה אפשרי
אפשר להשתמש בקישואים רגילים במקום?? תודה
כן, בהחלט
הי,
תודה על המתכון. לכמה מנות זה מספיק?
אם אני רוצה להגדיל את הכמות לפשטידה שתספיק ל-10 מנות?
תלוי מה גודל המנות
הגודל הזה מספיק ל-4 מנות גדולות או 6-8 קטנות
לדעתי בשביל 10 מנות מספיק רק להכפיל
הכנתי הכל לפי ההוראות ויצא מר אבל ממש!
אז משהו ברכיבים לא היה תקין
באיזה קמח חומוס השתמשת ? קלוי או טבעי ?
try to fry the onion, it will make it less bitter
i think fried onion taste much better in pies
אפשרי להשתמש במקום קמח חומוס עם קמח כוסמין או נבט חיטה טבעי????
תודה
דורית
כן. אפשר להשתמש בכל קמח
הי עינת!
הכנתי ויצא טעים אם כי מעט מריר.. האם תאורטית זה יכול לעבוד גם עם ברוקולי/בטטה/בצל/תירס?
הי מיכל
יכול לעבוד מצוין עם כל ירק, רק צריך לשנות את כמות הקמח בהתאם, מכיוון שלכל ירק אחוז נוזלים אחר
לגבי הטעם המריר – מאוד מוזר. אין במתכון שום דבר שאמור להיות מריר?
יש משהו שאפשר להוסיף כדי שהפשטידה תצא יותר עבה? יצא לי מאד דק
תודה.
או להשתמש בתבנית קטנה, או להכפיל כמויות
לא כתוב מתי מוסיפים את הקמח חומוס
בשלב שכתוב
"מערבבים את כל החומרים יחד"
🙂
זה מה שעשיתי בסוף 🙂
שלום עינת
הכנתי את פשטידת הקישואים,יצא טעים מאוד
אחלה מתכונים,פשוטים,טעימים אבל משהו קטן חסר לי לשדרוג את ההרכב הקלורי של המנה המוגמרת.
נכון שמשתמשים במותרים בריאים,אבל כאחת שבאה מתחום הכושר (מאמנת כושר במקצועי וצמחונית מגיל 10 ונושפת לכיוון הטבעונות) חשוב לי הערך הקלורי של האוכל.
אשמח שתעדכני זאת
ואלפי תודות על המתכונים
בברכה
שומרת :)))
תודה שומרת 🙂
אני לא מאמינה בקלוריות, אין בזה שום טעם לדעתי
ולכן לא סופרת ולא יודעת מה הערך הקלורי של כל מתכון
סורי 🙂
היי!
האם ניתן להשתמש בקמח אחר? כמו קמח כוסמין?
ו-במה ניתן להחליף את הטופו?
הי ליאן
אפשר להחליף בקמח אחר
הטופו בעצם מהווה את הבסיס לפשטידה, והוא זה שמחזיק אותה
לא הייתי מחליפה אותו…
אבל אם את ממש ממש רוצה, אולי תנסי פשוט להוסיף יותר קמח