4 קישואים מגוררים
כרישה
פלפל אדום
פלפל צהוב
בצל מגורר
2 שורש פטרוזיליה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
כף שמן זית + כף שמן זית
¾ כוס קמח מלא
¼ כוס קווקר עדין
מלח פלפל פפריקה חריפה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
חותכים את הפלפלים לרבעים, מניחים בתבנית על נייר אפייה, עם הקליפה כלפי מעלה. מפזרים שיני שום קלופות שלמות גדולות מסביב, ומכניסים לתנור עד שהפלפלים משחימים – בערך 20-30 דקות.
מוציאים ומניחים בצד לצינון.
בכף שמן מאדים את הכרישה עד הזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה). מניחים בצד לצינון
בסיר קטן מבשלים את שורשי הפטרוזיליה כ-10 דקות, עד ריכוך. ומועכים לפירה
סוחטים היטב את הקישואים המגוררים – ה-י-ט-ב! אחרת הפשטידה תישאר מימית
מערבבים הכל יחד ומעבירים הכל לתבנית משומנת.
מכניסים לתנור ל-50-60 דקות.
צפיות 2,579
לפוסט הזה יש 17 תגובות
תודה עינת! לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה?
הי נעה. אני לא יודעת בדיוק מה הגודל שלה
אבל היא מלבנית קטנה
היי!
האם השום גם נכנס לפשטידה..?
היי!
האם השום גם אמור להיכנס..?
הי ליאן
לא, השום לא קשור לפשטידה
אבל אם את אוהבת, את יכולה להכניס אותו 🙂
שלום רב.
אתמול בלילה ניסיתי את הפשטידה.
היא יצאה נהדר!
האישה שאיתי ( ספק דלקת ריאות 🙁 ) אכלה בתיאבון חצי מהפשטידה!
בשילוב עם סלט ירקות עלים , וסיידר חם ( ללא סוכר וצבע מאכל ) זו הייתה ארוחה בריאה ונהדרת.
נראה לי כי בפעם הבאה אשים קצת יותר פלפלים.
האם זה אפשרי?
ושוב, תודה רבה
הי אלון
איזה יופי! כיף לשמוע
קצת פחות כיף על הדלקת ריאות… שתרגיש טוב!!
אפשר בהחלט להוסיף עוד פלפלים
רק לדאוג שיהיה איזון בין היבשים לנוזלים לפני שמכניסים לתנור
כדי שהפשטידה תהיה יציבה אחרי האפיה
בהצלחה
וכמה שיני שום? לא כתוב.
4-5 מספיק
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
בהחלט. ואפילו רצוי
הכנתי… יצא מעולה … יאמייי דלישסססס
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
עינת
מה אפשר לשים במקום הפלפלים (אני לא אוכלת פלפלים)
תודה
בתיה שנה טובה וגמר חתימה טובה
הי בתיה
לדעתי את יכולה להחליף אותם בכל ירק אחר שאת אוהבת
או פשוט להוסיף עוד קישואים
בהצלחה 🙂
יאמי, תודה.
לא מסירים את הקליפה מהפילפלים לפני הכנסתם לפשטידה?
🙂 תודה
לא. ממש לא צריך להסיר את הקליפה. אני אף פעם לא מסירה
🙂 זה החלק הכי טעים
?מעבר לזה, רוב הסיבים נמצאים בקליפה. לא חבל