פשטידת קישואים כרישה ופלפלים קלויים

 

 

 

 

 

 

4 קישואים מגוררים

כרישה

פלפל אדום

פלפל צהוב

בצל מגורר

2 שורש פטרוזיליה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

כף שמן זית + כף שמן זית

¾ כוס קמח מלא

¼ כוס קווקר עדין

מלח פלפל פפריקה חריפה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

חותכים את הפלפלים לרבעים, מניחים בתבנית על נייר אפייה, עם הקליפה כלפי מעלה. מפזרים שיני שום קלופות שלמות גדולות מסביב, ומכניסים לתנור עד שהפלפלים משחימים – בערך 20-30 דקות.

מוציאים ומניחים בצד לצינון.

בכף שמן מאדים את הכרישה עד הזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה). מניחים בצד לצינון

בסיר קטן מבשלים את שורשי הפטרוזיליה כ-10 דקות, עד ריכוך. ומועכים לפירה

סוחטים היטב את הקישואים המגוררים – ה-י-ט-ב! אחרת הפשטידה תישאר מימית

מערבבים הכל יחד ומעבירים הכל לתבנית משומנת.

מכניסים לתנור ל-50-60 דקות.

לפוסט הזה יש 17 תגובות

  1. נעה

    תודה עינת! לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה?

    1. עינת שגיא

      הי נעה. אני לא יודעת בדיוק מה הגודל שלה
      אבל היא מלבנית קטנה

  2. ליאן

    היי!

    האם השום גם נכנס לפשטידה..?

  3. ליאן

    היי!

    האם השום גם אמור להיכנס..?

    1. עינת שגיא

      הי ליאן
      לא, השום לא קשור לפשטידה
      אבל אם את אוהבת, את יכולה להכניס אותו 🙂

  4. אלון

    שלום רב.
    אתמול בלילה ניסיתי את הפשטידה.
    היא יצאה נהדר!
    האישה שאיתי ( ספק דלקת ריאות 🙁 ) אכלה בתיאבון חצי מהפשטידה!
    בשילוב עם סלט ירקות עלים , וסיידר חם ( ללא סוכר וצבע מאכל ) זו הייתה ארוחה בריאה ונהדרת.
    נראה לי כי בפעם הבאה אשים קצת יותר פלפלים.
    האם זה אפשרי?
    ושוב, תודה רבה

    1. עינת שגיא

      הי אלון
      איזה יופי! כיף לשמוע
      קצת פחות כיף על הדלקת ריאות… שתרגיש טוב!!
      אפשר בהחלט להוסיף עוד פלפלים
      רק לדאוג שיהיה איזון בין היבשים לנוזלים לפני שמכניסים לתנור
      כדי שהפשטידה תהיה יציבה אחרי האפיה
      בהצלחה

  5. יואב

    וכמה שיני שום? לא כתוב.

  6. יואב

    אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?

  7. ליאורה אושר

    הכנתי… יצא מעולה … יאמייי דלישסססס

  8. מה אפשר לשים במקום הפלפלים (אני לא אוכלת פלפלים)
    תודה
    בתיה שנה טובה וגמר חתימה טובה

    1. עינת שגיא

      הי בתיה
      לדעתי את יכולה להחליף אותם בכל ירק אחר שאת אוהבת
      או פשוט להוסיף עוד קישואים

      בהצלחה 🙂

  9. חדוה

    יאמי, תודה.
    לא מסירים את הקליפה מהפילפלים לפני הכנסתם לפשטידה?

    1. עינת שגיא

      🙂 תודה
      לא. ממש לא צריך להסיר את הקליפה. אני אף פעם לא מסירה
      🙂 זה החלק הכי טעים
      ?מעבר לזה, רוב הסיבים נמצאים בקליפה. לא חבל

כתיבת תגובה