כ-15 קציצות בגודל בינוני
2 כוסות אורז מלא מבושל (2 כוסות אחרי בישול)
גרגירי תירס מקלח טרי
3 חופנים קשיו טבעי
בצל קטן קצוץ
גזר גדול קצוץ
מלח פלפל
פפריקה כורכום
2 כפות שמן
טוחנים את הקשיו לאבקה
מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים היטב עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,459
לפוסט הזה יש 16 תגובות
הכנתי ולצערי לא יצא מוצלח-יצא יבש
אוי, מצטערת לשמוע.
הקציצות אמורות לצאת עסיסיות.
זה יכול לקרות מכמה סיבות –
או שהטמפ' היתה גבוהה מדי, יכול להיות שהתנור שלך חזק יותר משלי. אם כן, נסי בפעם הבאה לאפות על 180 מעלות.
או שהירקות היו קטנים מדי יחסית לכמות ה'יבשים', נסי בפעם הבאה להשתמש בבצל גדול יותר
ואולי להוסיף עוד קצת שמן.
לא הייתי מוותרת עליהן 🙂 ממליצה לנסות שוב עם השינויים שהצעתי.
בהצלחה
הי עינת
תודה על המתכון
התירס מבושל מראש?
הי עדי. התירס לא מבושל. ישר מהקלח 🙂
הי עינת,
אפשר להשתמש באורז בסמטי לבן?
אפשר, אבל רצוי שלא 🙂
מתכון מעולה! חצי תבנית חוסלה ברגע שיצאה מהתנור… 🙂
שאלה: למה משמש הקשיו במתכון? האם אפשר לוותר עליו או להחליפו באחר?
תודה,
איתמר
תודה איתמר 🙂 כיף לשמוע !
הקשיו מחזיק את הקציצות
יכול להיות שאפשר בלי הקשיו, לא ניסיתי
במקרה כזה הייתי מוסיפה עוד אורז
כי התירס מוסיף הרבה נוזלים
היי
תודה על המתכון.. שאלה? אני מעדיף שלא להשתמש באורז. אפשר להחליף האורז במשנהו אחר כמו קינואה , אמרנט דוחן וכו'?
תודה רונן
הי רונן
אני מניחה שאפשר, אבל לא ניסיתי בעצמי
כמה גרגירי תירס שמים?? תודה:))
הכמות ששמתי היא מקלח תירס שלם. אין צורך לדייק במספר הגרגירים. זה לא קריטי
חגיגה של טעמים בפה…
תודה עינת….
בהתחלה הן קצת התפרקו אז השארתי אותן בתנור לזמן נוסף
איזה כיף 🙂 תודה !
עינת
כבר בישלתי, את מאמינה???
יצא מעולה. לא היה לי מספיק קשיו אז שמתי שקדים
תודה!
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון !