קציצות בטטה ועדשים כתומות

קציצות בטטה ועדשים כתומות

בטטה בינונית
2 בצלים בינוניים
כוס עדשים כתומות מבושלות (כוס לאחר בישול)
כוס אורז מלא מבושל (כוס לאחר בישול)
1/3 כוס קוואקר דק
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מגרדים את הבטטה והבצלים בפומפיה לתוך קערה
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים

טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-180 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ-40 דקות

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. שרה

    עינת שלום,
    הכנתי לראשונה מתכון שלך את קציצות הבטטות האלו. בני הבית אהבו וגם אני. לטעמי יצאו קצת יבשות.
    שאלה:
    א. לא רשמת שמן במתכון, (אני הוספתי כף שמן זית). ועד כמה שאני יודעת, ירקות כתומים שמכילים ויטמים A זקוקים לשומן ע"מ להיספג וגם מהטעם הזה התפלאתי שלא הוספת שמן.

    ב. מה יכולה להיות הסיבה שהקציצות יצאו יבשות?

    תודה רבה, שרה

    1. עינת שגיא

      הי שרה
      לא ברור לי למה הקציצות יצאו יבשות
      זה כנראה תלוי בגודל הירקות שהשתמשת בהם

  2. ענת

    יצא טעים מאוד,
    חריף מאוד (בפעם הבאה עוד פחות פפריקה אם בכלל),
    אחרי שטחנתי במעבד מזון העיסה יצאה לי נוזלית מידי, הוספתי פירורי לחם להסמכה…
    באשר להקפאה, עד כמה שאני יודעת בטטות לא עוברות טוב הקפאה, באופן כללי.

  3. שגית

    הקציצות טעימות ביותר. חימום אחריי הקפאה טיפה פירק לי אותם.
    תודה!

    1. עינת שגיא

      תודה שגית 🙂
      אולי יצאו לך קצת יבשות ולכן התפרקו אחרי הקפאה ?
      אם את מתכוונת להקפיא אותן בפעם הבאה, נסי להכין אותן טיפה יותר "רטובות"
      כלומר, אולי להוסיף עוד בצל, או להשתמשת בבצלים גדולים יותר
      בהצלחה

  4. אריאל

    היי אז מה במקום קוואקר?

  5. עפרה

    האפיה בתנור מיבשת מאד את הקציצות. שהרי אין נוזלים בתערובת.
    לבת שלי טיגנתי קלות את הקציצות והן יצאו טעימות. אבל רק כשהן חמות.
    אייך ניתן לשמור על לחות של הקציצות?

    1. עינת שגיא

      לפעמים עוזר למרוח מעט שמן זית מלמעלה לפני שמכניסים לתנור

  6. נעמה

    קו ועקר זה גלוטן, לא כך?

    1. עינת שגיא

      אוי! צודקת!
      שכחתי שהוספתי אותו…
      תיקנתי. תודה!

      1. אורח

        עדיין מופיע "ללא גלוטן" בתגיות ובתיאור התמונה…

כתיבת תגובה