קציצות גזר טבעוניות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

250 גרם גזר

בצל קטן

בצל ירוק עבה

2 כפות קמח חומוס

2 כפות קוואקר עדין

2 כפות טחינה גולמית

מלח פלפל כורכום צ'ילי

 

קוצצים את הירקות בקוצץ ירקות

מוסיפים קמח קוואקר טחינה ותבלינים

מערבבים

אם רטוב מדי מוסיפים עוד קמח

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים ל-20 דקות

הופכים את הקציצות

ומכניסים ל-10 דקות נוספות

 

לפוסט הזה יש 32 תגובות

  1. עדן

    היי,
    אפשר להשתמש בפומפייה אם אין קוצץ ירקות?

  2. ספיר

    ידוע לי שיש קמח קווקר ללא גלוטן

  3. ענת

    כמה גזרים זה בערך 250 גר' גזר?
    ולמה הכוונה בקוצץ ירקות, פומפיה?

      1. ענת

        תודה עינת. הקוצץ הזה הוא בעצם מעבד מזון קטן, הוא טוחן את הגזר הלא מבושל?

  4. עמרי

    היי ענת,

    המתכון נראה מעולה, ובכלל הבלוג נראה מעניין ביותר. יש לי גם מתכון שאולי תאהבי של לביבות – http://pitrioshka.blogspot.de/p/blog-page_11.html
    ובכלל את מוזמנת לשוטט בבלוג שלי 🙂

    עמרי

  5. שמשי

    הי עינת. אני בדיאטה שבה יש להימנע משום ובצל. המתכון הזה יצליח בלי בצל? יש לך רעיון לקציצות טובות או פשטידה בלי שום ובצל?

    1. עינת שגיא

      הבצל נמצא שם בעיקר בשביל הטעם,
      אבל גם בשביל הרטיבות
      אולי אפשר להחליף אותו בקישוא

  6. עדי

    במה אפשר להחליף את הטכינה הגולמית?

  7. דליה

    שלום עינת,

    ט ע י ם. תודה עבור מתכון שקל להכינו. טיפה שיניתי,השתמשתי בקמח מלא, מעט פירורי לחם וגרדתי הבצל על פומפיה ובתוספת כפית שמן זית. אפיית הקציצות לעומת טיגונן, נוחה.

  8. ענת

    מתכון מצויין. הקציצות נטרפו בעודן חמות. מרחתי את נייר האפיה ב-1 כף שמן זית ואת הקציצות עצמן בכף נוספת – הוסיף ארומה

  9. הדר

    כמה גזרים זה (בערך) 250 גרם? אין לי משקל ביתי…

    1. עינת שגיא

      אם אני זוכרת נכון, היו לי 2 גזרים גדולים מאוד
      ולכן כתבתי משקל, כי 2 גזרים קטנים זה מעט מדי 🙂

  10. אורית

    שלום עינת
    אומנם הטעם מצויין אך הקציצות מתפרקות (ועבדתי לפי השלבים). האם עדיף לטחון הכל יחדיו עד לקבלת מרקם של פירה או שאין צורך? הדבר קרה לי גם עם פשטידת הדלעת שהייתה בתנור מעל שעה ועדיין לא ״התאחדה״.
    יום טוב:) 

    1. עינת שגיא

      הי אורית
      מאוד מוזר, לי לא התפרקו
      כשהכנת את הקציצות שמת לב האם התערובת רטובה או יבשה מדי?

      צריך לשים לב לזה לפני שיוצרים קציצות, ואז אפשר עוד לשחק עם הכמויות של החומרים היבשים או הרטובים
      אם רטוב מדי, אפשר להוסיף קמח, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טחינה או אפילו עוד ירק (לדוגמא, בצל או קישוא)

      (כנל בפשטידות)

  11. מיכל

    הכנתי ויצאו מאד מאד טעימות.
    תודה על המתכון הטבעוני הזה ,
    כי אני הכנתי בדומה לו אך עם ביצים ושמן.
    אני השתמשתי בקמח מלא במקום קמח חומוס שלא היה לי בבית.
    שאלות:
    1 . הקציצות די מתפרקות. יש לך מושג למה?
    2 . למה הכוונה בכתיבתך לצ'ילי? האם יבש? לא חריף מדי לכך?

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      שמחה שאהבת 🙂

      אין לי מושג למה התפרקו הקציצות, לי לא התפרקו
      האם התערובת יצאה יבשה מדי לפני שהכנת קציצות?

      לגבי הצ'ילי – מדובר באבקת צ'ילי (כמו פפריקה חריפה)

  12. מיכל

    שאלה.
    איזה קמח יכול להחליף את קמח החומוס ? מהו יטתרונו על פני אחרים?

    1. עינת שגיא

      היתרון בקמח חומוס שיש בו קצת יותר חלבון מקמחים אחרים
      אבל אפשר להשתמש בכל קמח אחר

  13. עדי

    עינת
    עוד מתכון מצויין!!!
    תודה

  14. כרמית

    היי,
    איך אפשר להפוך את זה ללא גלוטן?
    מה יכול להחליף את הקוואקר?
    תודה,
    כרמית

    1. עינת שגיא

      נסי להוסיף יותר קמח חומוס במקום הקוואקר
      או להשתמש בקמח תירס או קמח אורז, או כל קמח נטול גלוטן אחר

      1. כרמית

        תודה רבה

כתיבת תגובה