(כ-15 קציצות)
כוס כוסמת מבושלת
3/4 כוס עדשים שחורות מונבטות
בצל קצוץ
גזר קצוץ
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
מערבבים את כל החומרים חוץ משמן וטוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,636
לפוסט הזה יש 12 תגובות
בוקר טוב עינת
אני מנסה שוב את המתכון עד שאצליח .
אם לא מנביטה את העדשים ייתכן שבגלל זה יוצאים יבשים לאחר האפייה?
אפשרי גם בלא להנביט ויצא עדיין במרקם טוב?
תודה מראש .
היי עינת. אם את לא מנביטה את העדשים ומבשלת אותן, זה משנה לגמרי את המרקם. כדי שלא יצא יבש נסי להוסיף עוד קצת שמן או להשתמש בבצל קצת יותר גדול.
היי שוב
השתמשתי בשמן אבוקדו יש מצב שזו גם הסיבה?
לא צריכה להיות בעיה עם שמן אבוקדו
היי עינת
צריך לבשל את העדשים השחורות לפני האפייה ואם כמה זמן ?
ניסיתי פעם את המתכון והקציצות יצאו לי יבשות מאוד עדשים יצאו קשות וגם הכוסמת ?
מה לעשות הפעם להנמיך את חום בתנור לקצר זמן ? איפה טעיתי?
ולכמה זמן ניתן להקפיא או במקרר?
תודה רבה
ושבת שלום ומבורך
היי עינת.
לא מבשלים את העדשים. משתמשים בעדשים מונבטות.
לגבי הטמפ' – יכול להיות שהתנור שלך חזק, תנסי לאפות על חום בינוני 175-180 מעלות.
ניתן להקפיא לכמה שבועות לפחות. במקרר לשמור רק עד 4-5 ימים מקסימום.
בהצלחה 🙂
האם הכונה לכוסמת ירוקה/חומה.
והאם הכמויות של הכוסמת והעדשים השחורות הם לפני הבישול/הנבטה?
הי מגי
הכוונה לכוסמת ירוקה
הכמויות הן לאחר בישול/הנבטה
אך אני מנביטה את העדשים? חדשה עם כל ההתעסקות עם עדשים
הי ריני
אולי זה יעזור לך
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
לאחר שאני מנביטה את העדשים בזמן הבישול הקליפות של העדשים צפות במים , האם לקליפה יש ערך תזונתי או שאפשר לזרוק אותן ?
תודה
יש בהן ערך מסוים, אבל לא נראה לי קריטי אם את מבשלת אותן