מצרכים:
(כ-10 קציצות)
כוס וחצי מאש מונבט
בצל קצוץ
גזר קצוץ
3 חופנים אגוזי מלך – טחונים לאבקה
כף שמן + 2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
ממש מעט כורכום
ממש מעט פפריקה
מכינים:
מטגנים את הבצל בכף שמן עד הזהבה
מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהשמן, טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 3,962
לפוסט הזה יש 13 תגובות
הי, האם אפשר להכין את אותו המתכון עם שעועית אחרת כמו לוביה/אזוקי ?
הי. כן, בהחלט אפשרי. מניחה שישפיע על הטעם, אבל עדיין יהיה טעים 🙂
היי,
לא מזמן סיימנו ארוחת צהריים ויצא פשוט מעולה! יאאאם.
שילבתי אגוזי מלך, גרעיני חמניה וגרעיני דלעת – כי זה מה שהיה לי בבית 🙂
יצא כל כך טעים. בביסים הראשונים כמעט ומזכיר קציצות בשר, אחרי שמעט התקרר התחיל להיות דומה לפלאפל.
תודה.
איזה כיף 🙂 תודה !!
ואוו יצא מדהים! תודה!
הוספתי חופן זרעי פשתן והשתמשתי באגוזי מלך פאקן וקשיו
איזה כיף 🙂 תודה !
אהלן אולי ניתן להרתיח את המאש 15-20 דקות ואז לסנן..?
היי! זה כוס וחצי לפני או אחרי ההנבטה? כי השריה והנבטה משנים את הנפח של הקטניות.
תודה,
עפרה
הי עפרה. כמו שכתוב "מאש מונבט" כלומר, אחרי הנבטה
בהצלחה 🙂
האם ניתן להשתמש במאש לא מונבט? ואם כן, האם להשרות קודם במים?
תודה
הי ענבר. כן, אפשר. אבל חייבים להשרות לפני.
לפחות ל-24 שעות.
בהצלחה
תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים להכנה והכה טעימים ומוצלחים! כיצד אפשר לטחון לאבקה את האגוזים- יש לי כמות מספקת אך ברשותי מעבד מזון יחסית גדול שכנראה לא יטחן ממש דק. או לוותר ולקנות טחון? תודה!
תודה מירי !
לי יש קוצץ קטן שאיתו אני טוחנת אגוזים ושקדים
כזה
http://www.groupon.co.il/deals/jerusalem-iw/iskatova-c1301200071/20342289
בכל מקרה, אם אין לך, לפני שאת קונה הייתי מנסה קודם לטחון
במעבד המזון ולהשתמש במה שיוצא
אולי זה מספיק