קציצות סלק וחומוס

[CPD_READS_THIS] צפיות

 

 

פטריות קצוצות קטן

בצל קצוץ

סלק בינוני

חופן אגוזי מלך

2 שיני שום

כוס גרגירי חומוס מבושלים

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי הבצל והפטריות

+ כף שמן למריחה על הקציצות

 

מאדים את הבצל בכף שמן, מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מחליפות צבע. כשמוכן, מניחים בקערה

לטחון גס את הסלק, השום והאגוזים ולהוסיף לקערה

לטחון את גרגירי החומוס ולהוסיף לקערה

 

להוסיף טחינה ותבלינים ולערבב היטב

 

(אני עשיתי טעות וטחנתי הכל שוב עם בלנדר מוט. אני חושבת שכדאי להשאיר את התערובת לא חלקה כדי שיהיה מרקם מעניין לקציצות)

 

לחמם תנור ל- 180 מעלות

 

ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה, ולהכניס לתנור ל- 30 דקות

 

 

 

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. תמר

    הי
    כמה פטריות בבקשה? תןדה

  2. עינב

    הי עינת
    המקום הפטריות הוספתי עוד קצת בצל וקצת פטרוזיליה קצוצה. לבצל בטחינה הוספתי כף סילאן וקמצוץ קינמון (כדי שלא יצא לי שוב טעם של כמון-כורכום) יצא משגע…
    תודה רבה

  3. עמית

    היי
    אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט? אחרת צריך לחכות יומיים של השריית הגרגרים עד שאפשר להכין את המנה

    1. עינת שגיא

      אין שום בעיה להשתמש בחומוס קפוא
      (יש חברות יותר זולות מסנפרוסט. ממש בחצי מחיר)

  4. רות

    תודה על המידע. מכירה את לחם עידן הנבט אבל המחיר שלו לא הגיוני. אני מעדיפה להמשיך לאפות לחם בבית גם לכל בני המשפחה. אני אופה בד"כ משלושה סוגי קמחים: כוסמין שיפון וחיטה מלאה (שליש שליש שליש) יוצא מצוין וכלם מסכימים לאכול אותו…
    האם תוכלי להסביר לי כיצד מכינים שאור? אני תמיד חוששת שזה חמוץ עם טעם לואי. תקני אותי אם אני טועה.
    תודה וגמר חתימה טובה! רות

  5. רות

    שלום עינת!
    תודה על המידע שאת חולקת אתנו. אני מוצאת אותו יעיל מאד בשבילי. לאחרונה עברתי לטבעונות ואני לומדת את הנושא בהדרגה ומפעם לפעם מתחדשים לי דברים.
    התשובות שענית ליערה ענו על חלק משאלות שהיו לי, אך יש לי עדין שאלה נוספת. האם את שוללת אכילת לחם לחלוטין? כל לחם? גם לחמים ביתיים שאינם מכילים רכיבים כימיים? אני שואלת כי זה די מוזר שלחם שהוא מצרך בסיסי בכל בית נחשב (או אולי לא) לסוג מזון שעדיף לא לצרוך? אשמח לדעת גם מה דעתך לגבי לחמים מקמחים שונים כמו שיפון וכוסמין חיטה מלאה עם קמח סויה (שוב, ביתיים ולא קנויים ממאפיות) או לחמים של ד"ר מרק ודומיו. תודה רות.

    1. עינת שגיא

      הי רות
      אני לא שוללת לגמרי אכילת כל מזון שהוא
      לגבי לחם – כמובן שעדיף לחם ביתי, ואפשר בהחלט לאכול פרוסה או שתיים ביום
      הבעיה היא אצל אנשים שלחם הוא הבסיס לכל הארוחות שלהם

      אז עדיף לחם ביתי, עדיף שאור (מחמצת טבעית) ולא שמרים
      ורצוי להשתמש בקמחים אחרים מחיטה
      (כוסמין, שיפון וכו)
      כמובן רצוי שהקמח יהיה מלא – מהגרגיר השלם, מטחינת ריחיים

      יש גם את הלחם של "עידן הנבט" שעשוי מנבטים ללא שמרים וללא תוספים מיותרים – וגם הוא מאוד מומלץ
      אם את עדיין לא מכירה – זה האתר שלהם
      http://www.nevet.co.il/

  6. אורי

    הי עינת
    שאת אומרת לאדות את הבצל בשמן, איך בדיוק התהליך נעשה? הכוונה בסיר אידוי?
    חוץ מזה אחלה אתר! אני ממש נהנה מהניסויים!

    1. עינת שגיא

      תודה אורי 🙂

      מחממים כף שמן, מוסיפים בצל, מערבבים,
      מנמיכים את האש, מכסים את הסיר/מחבת ומאדים עד שהבצל מתרכך

  7. simone

    עשיתי לפי ההוראות !! מאוד טעים !!!!

  8. התבלבלתי

    ויש לי עוד כמה שאלות כלליות…
    את מדברת על החיידקים ביוגורט במדריך שלך, אבל את לא טבעונית? ? ויוגורט זה מהחי..

    מעניין אותי לשמוע שיחה שלך עם אייל מרון.. יש כמה דברים שאתם סותרים אחד את השני..
    1. שמן קוקוס.. אייל אומר שזה השמן שהכי טוב לבשל איתו, כלומר לחמם אותו. ואחריו שמן זית וכל שאר השמנים לא טובים.
    2. דגנים מלאים.. אייל אומר שצריך להפחית למינימום את צריכת הדגנים.. כלומר 2 פרוסות חיטה מלאה נגיד פעם בשבוע. ושהפחמימות הכי טובות הן בעצם בירקות וכך גם חלבון עם ירקות זה חלבון מלא.
    3. זמני ארוחות.. אייל אומר שעדיף לאכול את הארוחה הגדולה ביום בערב ולא בצהריים בגלל המערכת הסימפטטית ועוד מערכת משו כזה..

    אני לא מצטטת אותו במילה ולא לקחת את זה ב100%..
    אבל אני אשמח לדעת מה פשר המחלוקות..

    תודה רבה!!

  9. יערה

    ויש לי עוד כמה שאלות כלליות…
    את מדברת על החיידקים ביוגורט במדריך שלך, אבל את לא טבעונית? ? ויוגורט זה מהחי..

    מעניין אותי לשמוע שיחה שלך עם אייל מרון.. יש כמה דברים שאתם סותרים אחד את השני..
    1. שמן קוקוס.. אייל אומר שזה השמן שהכי טוב לבשל איתו, כלומר לחמם אותו. ואחריו שמן זית וכל שאר השמנים לא טובים.
    2. דגנים מלאים.. אייל אומר שצריך להפחית למינימום את צריכת הדגנים.. כלומר 2 פרוסות חיטה מלאה נגיד פעם בשבוע. ושהפחמימות הכי טובות הן בעצם בירקות וכך גם חלבון עם ירקות זה חלבון מלא.
    3. זמני ארוחות.. אייל אומר שעדיף לאכול את הארוחה הגדולה ביום בערב ולא בצהריים בגלל המערכת הסימפטטית ועוד מערכת משו כזה..

    אני לא מצטטת אותו במילה ולא לקחת את זה ב100%..
    אבל אני אשמח לדעת מה פשר המחלוקות..

    תודה רבה!!
    יערה

    1. עינת שגיא

      הי יערה

      נכון, אני טבעונית, אבל רוב הקוראים שלי והלקוחות שלי הם לא.
      אני לא כופה את דעתי על אף אחד, ולכן נותנת פתרונות גם למי שלא טבעוני

      אייל ואני לא עובדים יחד, לא עובדים באותה שיטה ולכל אחד דעה משלו

      נכון, שמן קוקוס הוא בריא, אבל אני מאמינה ששמן זית בריא ומעדיפה לעבוד איתו

      כשאני אומרת דגנים מלאים אני מתכוונת לדגנים האמיתיים – אורז מלא, קינואה, כוסמת, גריסים וכו
      ולא מדברת על דגנים מעובדים כמו לחם. אפילו אם הוא מקמח מלא

      ארוחה גדולה בערב עלולה להכביד על מערכת העיכול ולהפריע לשינה
      אבל בכל מקרה, מכיוון שאני ממליצה לאכול כל שעתיים-שלוש, גודל הארוחות מצטמצם
      ולכן אין ארוחות ממש גדולות

      ואין שום מחלוקת 🙂
      לכל אחד מאיתנו דעה שונה ודרך שונה

  10. יערה

    הי עינת
    הסלק כמו שהוא או מבושל?

כתיבת תגובה