כוס וחצי עדשים מונבטות
3 חופנים אגוזי מלך שבורים
בצל קצוץ
גזר גדול קצוץ
כף שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-200 מעלות
מטגנים בצל בשמן עד הזהבה. מצננים.
מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 2,650
לפוסט הזה יש 33 תגובות
אני מכינה קציצות אילו פעמים רבות. אני מודדת 3-4 חופנים של העדשים המונבטות (הן כבר ממש שעירות), במקום אגוזים אני שמה 3 כפות גדושות של אבקת שקדים ואני מוסיפה כוסברה/פטרוזיליה טריה, כרכום וכמון. מומלץ! תודה, עינת!
יצא מעולה. איזה רוטב יש בתמונה ?משהו עם רסק עגבניות ?
תודה אילנה 🙂 אני לא רואה רוטב בתמונה…
אההה וואו טוב לדעת עינת 🙂 לרגע לא חשבתי שיש קשר…
בפעם הבאה אנסה עם הטחינה או עם עדשים מונבטות..
יש לך אחלה אתר, תודה על הידע שאת חולקת.
שבוע מצויין
חן
בכיף 🙂 ותודה !
שלום לכולם ולענת,
ניסיתי לטגן את הקציצות ולצערי הן התפרקו ממש 🙁
כעת יש לי עוד חצי מהעיסה והכנסתי לתנור לניסיון כפי שכתוב במתכון…
אבל האם את יודעת אולי למה בטיגון הן מתפרקות ?
ידוע לי שצריך ביצה על מנת לאחד את כל העיסה שלא תתפרק…אך ללא ביצה (טבעוני) מה מאחד הקציצות שלא יתפרקו בטיגון ?
תודה רבה !
חן
הי חן
הן לא אמורות להתפרק בטיגון, הן די יציבות
מה שמאחד במתכון הספציפי הזה זה גם העדשים המונבטות, וגם האגוזים
האם טחנת היטב עם בלנדר מוט ? האם השתמשת בעדשים מונבטות ?
האם התערובת היתה יציבה מספיק כשהכנת את הקציצות, לפני שהנחת במחבת/בתבנית ?
היי עינת,
תודה על תשובתך המהירה…
גילוי נאות – השתמשתי בעדשים ירוקות שבישלתי (יש קשר לדעתך?)
טחנתי את הכל במעבד מזון ולא בבלנדר מוט.
התערובת נראתה ממש יציבה ודביקה, אולם ברגע ששמתי במחבת עם השמן הקציצות ממש התפרקו..אז בסופו של דבר החלטתי עם הקציצות המפורקות מהטיגון למלא עגבניות ופלפל,
הכנסתי לתנור ויצא כ"כ טעים.
בנוסף לכך עשיתי ניסיון לאפות בתנור קציצות משארית העיסה והן פחות התפרקו אך עדיין לטעמי צריכות להיות יציבות יותר.
חברה טוענת שטחינה אמורה לחבר הכל. מה את חושבת ?
שבת שלום ותודה רבה !
חן
הי חן
כן, הבעיה היא שהעדשים היו מבושלות. כשמשתמשים בעדשים מבושלות, הן מכילות יותר נוזלים ולכן כדאי להשתמש בעוד חומר "מדביק", כמו למשל הטחינה.
אבל כשמשתמשים בעדשים מונבטות או מושרות (ללא בישול) אין צורך להוסיף חומר מדביק.
שלום עינת,
לראשונה בחיי מסבוטה ממש מקציצה טבעונית שהכנתי. תודה רבה לך על השפע שאת מעניקה בנדיבות!
שנה מופלאה
אמא שלומדת להיות טבעונית יחד עם בני ביתה 🙂
נהדר 🙂 איזה כיף! שמחה לשמוע. תודה
הי עינת, תודה רבה על המתכון!
האם ניתן להקפיא את התערובת עצמה ולהכין בכל פעם קציצות חדשות?
הי נועה. לא ניסיתי. אני בדרך כלל אופה את כל הקציצות
ואז כשבא לי לאכול, פשוט שולפת ומחממת
היי ,
ניתן להשתמש בעדשים כתומות רגילות?
הי מיה
לא ניסיתי, כך שלא יכולה להעיד
את מוזמנת לנסות ולדווח
שלום עינת,
תוכלי להסביר איך מנביטים עדשם?
תודה
גלית
הי גלית
את יכולה לראות בקישור הזה
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
היי תוכלי להוסיף בכמה מעלות התנור צריך להיות מחומם? תודה
כתוב 🙂
200 מעלות
הי
לכמה זמן יש להשרות את העדשים?
אני משרה 24 שעות
אפשר גם להסתפק ב-12
קציצות טעימות ומהנות.
הוספתי להן עוד כף שמן כי היו זקוקות לרטיבות.
אפיתי עם חברה וזללנו "רק לטעום"……
מעולה 🙂 תודה על השיתוף!
שלום רב.
אנ מבשלת גם בישול טבעוני,לכן אני מבקשת לשאול,
האם נתן להקפיא קציצות עדשים ?
תודה מראש
זהבה.
הי זהבה
אפשר בהחלט להקפיא את הקציצות
צריך לבשל קודם את העדשים נכון?
לא. אין צורך לבשל את העדשים
העדשים מונבטות ומוכנות לאכילה
נראה לך ילך גם עם מש מונבט?
אהלן יעל ניסיתי עם מאש ויצא אש!
הוספתי גם כמה 2 שיני שום, כמון וזרעי כוסרה טחונים. טעים ממש!
עינת איזה עדשים? והאם אפשר להכין מעדשים כתומות מבושלות?
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או חומות
לא ניסיתי עם כתומות מבושלות
עינת האם לדעתך הקציצות ישמרו עסיסיות אם אכין יום לפני?
בהחלט! לחמם קצת בתנור לפני ההגשה
(להיזהר לא לייבש אותן)