(14 קציצות)
1/2 כרובית
1.5 – 2 כוסות עדשים ירוקות מונבטות
מלח ופלפל שחור גרוס
כורכום
פפריקה מתוקה / חריפה / אבקת צ'ילי
** רציתי להוסיף בצל מטוגן ולא היה לי, אני ממליצה להוסיף
מחממים תנור ל-200 מעלות
מפרקים את הכרובית לפרחים מניחים בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח פלפל ואופים בתנור עד השחמה (כ-20 דקות)
חותכים גס את הכרובית ומעבירים לקערה יחד עם העדשים המונבטות והתבלינים
טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים שוב תנור ל-200 מעלות
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 5,599
לפוסט הזה יש 23 תגובות
נהדר 🙂 תודה!
הכנתי עם קישואים במקום כרובית.
עסיסי וטעים
תודה עינת !
האם אפשר להכין ולהקפיא?
בוודאי 🙂
הי, נראה לך ילך עם ברוקולי (במקום כרובית?) תודה!
מאמינה שכן. שווה לנסות 🙂
הי עינת.
האם אפשר להכין את הקציצות מעדשים מבושלות ?
מאמינה שכן, אבל תצטרכי אולי להוסיף משהו להדביק הכל יחד
כי במתכון הזה ה"דבק" הוא הנבטוטים
הכמות 2 כוסות עדשים הכוונה 2 כוסות לפני ההנבטה או אחרי?
אחרי הנבטה
השרתי את העדשים 12 שעות.הכנתי ויצא יבש מאוד.האם רצוי לבשל את העדשים?אשמח לקבל תשובה.תודה
הי טניה
בעדשים מונבטות יש יותר נוזלים מאשר עדשים מושרות שלא הונבטו
אולי זו הבעיה
יש תחליף לעדשים המונבטות? אולי לא מונבטות 🙂 ?
אפשר להשתמש בעדשים מושרות
להשרות ל-12-24 שעות
הכנתי
יצא טעים מאוד
שלום עינת, יש לי מספר שאלות בנוגע למתכון שנראה מדהים!
1. מה מדביק את החומרים יחד?
2. האם יש לטחון היטב או גס את החומרים יחד?
3. האם יש לבשל את העדשים המונבטות? או להשתמש בהן כמו שהן?
4. האם יש ירק אחר שיכול להחליף את הכרובית?
תודה רבה
תודה קובי 🙂
1. העדשים מדביקות
2. רצוי לטחון היטב
3. לא לבשל את העדשים
4. אם לא בא לך על כרובית, עדיף לחפש מתכון אחר באתר. יש בשפע 🙂
בהצלחה !
טעים מאד הקציצות זכו להצלחה
כיף לשמוע! תודה 🙂
היי
איך אני מנביטה את העדשים הירוקות?
קונה עדשים רגילות מהסופר, יבשות?
תודה רבה
הי קרן
כן, קונים עדשים יבשות ומנביטים
הנה קישור למדריך הנבטה
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
בלי קמח או קמח מצות בכלל?
לא. אין צורך.