קציצות עדשים וסלק טבעוניות ללא גלוטן

קציצות עדשים וסלק טבעוניות ללא גלוטן

2 כוסות עדשים שחורות מונבטות
סלק קטן קצוץ
בצל קטן קצוץ
חצי כוס שקדים
כפית מלח, פלפל שחור גרוס

מערבבים את הירקות עם העדשים
טוחנים את השקדים לאבקה ומוסיפים לתערובת יחד עם התבלינים
מערבבים היטב

טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
אופים 30 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 17 תגובות

  1. עינת שגיא

    אין סיבה שלא. אולי טיפה ישפיע על הטעם, אבל ממש לא קריטי.

  2. אילנית

    היי
    יש לי עדשים ירוקות מונבטות , זה גם יתאים למתכון ?

  3. miri

    תודה. הוספתי קמח מצה כי אין לי בעיה עם גלוטן. יצא קצת יבש בתנור ומעט מתפורר. אני מקוה שאוהב את הטעם כיוון שעוד לא ניסיתי קציצות עם שקדים טחונים. תודה שוב!!

  4. miri

    שלום עינת. התערובת יצאה ממש רטובה. כיצד לתקן?? תודה..

    1. עינת שגיא

      הי מירי
      התערובת אמורה להיות קצת רטובה
      אם זה נראה לך ממש רטוב, את יכולה להוסיף עוד קצת קמח שקדים, או אפילו קצת קמח חומוס

  5. גלית

    עינת שלום,
    האם השקדים חובה? האם ניתן להחליפם במשהו אחר שאינו "אגוזי"?
    תודה,
    גלית

    1. עינת שגיא

      הי גלית
      לא ניסיתי בלי שקדים או אגוזים
      אבל לדעתי זה יכול לעבוד
      יכול להיות שתצטרכי אולי להוסיף עוד קצת עדשים
      שווה לבדוק

  6. זהר

    הי עינת האם צריך לטחון את כל התערובת בבלנדר מוט?
    זה לא כתוב במתכון
    המון תודה זהר

  7. נורית

    שלום עינת
    עכשיו אני מנסה להכין את קציצות העדשים עם הסלק והבצל, יש לי את כל התערובת איך אני יוצרת את הקציצות מה מחבר אותן? הן מתפרקות בתבנית
    מה עושים?

    1. עינת שגיא

      האם טחנת הכל עם בלנדר מוט?
      נסי לבדוק האם התערובת יבשה מדי או רטובה מדי ולתקן אם צריך

  8. דליה

    אפשר לבשל את העדשים?

    1. עינת שגיא

      לדעתי לא יעבוד. תצטרכי אולי להוסיף משהו שידביק.
      טחינה, קוואקר, פירורי לחם.

  9. טליה

    הסלק מבושל?

  10. רות

    מה אפשר במקום סלק?

כתיבת תגובה