2 כוסות עדשים שחורות מונבטות
סלק קטן קצוץ
בצל קטן קצוץ
חצי כוס שקדים
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
מערבבים את הירקות עם העדשים
טוחנים את השקדים לאבקה ומוסיפים לתערובת יחד עם התבלינים
מערבבים היטב
טוחנים את התערובת עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
אופים 30 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,204
לפוסט הזה יש 17 תגובות
אין סיבה שלא. אולי טיפה ישפיע על הטעם, אבל ממש לא קריטי.
היי
יש לי עדשים ירוקות מונבטות , זה גם יתאים למתכון ?
תודה. הוספתי קמח מצה כי אין לי בעיה עם גלוטן. יצא קצת יבש בתנור ומעט מתפורר. אני מקוה שאוהב את הטעם כיוון שעוד לא ניסיתי קציצות עם שקדים טחונים. תודה שוב!!
שלום עינת. התערובת יצאה ממש רטובה. כיצד לתקן?? תודה..
הי מירי
התערובת אמורה להיות קצת רטובה
אם זה נראה לך ממש רטוב, את יכולה להוסיף עוד קצת קמח שקדים, או אפילו קצת קמח חומוס
עינת שלום,
האם השקדים חובה? האם ניתן להחליפם במשהו אחר שאינו "אגוזי"?
תודה,
גלית
הי גלית
לא ניסיתי בלי שקדים או אגוזים
אבל לדעתי זה יכול לעבוד
יכול להיות שתצטרכי אולי להוסיף עוד קצת עדשים
שווה לבדוק
הי עינת האם צריך לטחון את כל התערובת בבלנדר מוט?
זה לא כתוב במתכון
המון תודה זהר
אוי! צודקת! שכחתי לכתוב
מיד מתקנת
תודה!
שלום עינת
עכשיו אני מנסה להכין את קציצות העדשים עם הסלק והבצל, יש לי את כל התערובת איך אני יוצרת את הקציצות מה מחבר אותן? הן מתפרקות בתבנית
מה עושים?
האם טחנת הכל עם בלנדר מוט?
נסי לבדוק האם התערובת יבשה מדי או רטובה מדי ולתקן אם צריך
אפשר לבשל את העדשים?
לדעתי לא יעבוד. תצטרכי אולי להוסיף משהו שידביק.
טחינה, קוואקר, פירורי לחם.
הסלק מבושל?
הסלט טרי. לא מבושל.
מה אפשר במקום סלק?
אפשר גזר או בטטה