[CPD_READS_THIS] צפיות
כוס קינואה מבושלת
חצי כוס שעועית מאש מבושלת
בצל
גזר
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים (קישור)
2 שיני שום
מלח
פלפל
אבקת צ'ילי
מעט כורכום
מעט כמון
כף שמן למריחה
טוחנים במעבד בצל גזר ושום.
מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (חוץ מהשמן).
טוחנים חצי מהתערובת ומערבבים הכל שוב.
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.
צפיות 2,755
לפוסט הזה יש 29 תגובות
מדהים, כמה שמתכונים מעניינים ובריאים, בעיקר כאשר במחוזותינו לא קיים בשר כלל.
אשמח מאוד לקבל מתכונים צמחוניים, שכן זה בהחלט מעשיר את מאגר המתכונים
תודה,
ציונה
אין לי פרורי לחם כוסמין , לשומרי גלוטן . אני יכולה להוסיף קמח חומוס / תירס?
כן. אבל בזהירות. הם משתלטים על הטעם.
היי,
רק היום גיליתי את האתר. זה המתכון הראשון שניסיתי ויצא מצוין!
תודה על המתכונים!
מעולה! תודה 🙂
תודה.טעימות ( כרגיל במתכונים שלך)
תודה ליאת 🙂
הי עינת,
רציתי להודות לך על המתכון, יצא מעולה
הוספתי סלק לכל התערובת זה מאד שידרג לי את הקציצה
שמחה לשמוע 🙂
תודה גיא!
אם אין לי קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח רגיל? האם הכמות נשארת דומה?
תודה :))
כן. אפשר להחליף.
אין צורך לשנות כמויות
הי עינת,
את השעועית מש צריך גם להשרות 24 שעות לפני?
תודה,
אלה.
הי אלה
אפשר להשרות את המאש. לא חייבים.
בכל מקרה אין צורך ב-24 שעות השריה. מספיק 12 שעות.
עינת
הי עינת
התרשמתי מאוד לחיובי מהאתר שלך, וכבר איבזרתי את המקרר בשלל קטניות (-:
אבל, חלקן, כמו שעועית מש ואזוקי, אני לא כלכך מכירה (האמת שאף פעם לא הייתי אכלנית גדולה של קטיניות, בטח לא הכנתי אותן..) מאחר ואני ממש לא הרבה זמן בלי הבשר והאמת שכל התהליך לקח לי הרבה זמן.. אשמח לדעת איך מבשלים אותן בצורה הכי טובה, כמו עדשים? (עדשים, בכל הסוגים אני משרה עם מים רותחים עד שהן מתנפחות ומתרככות מעט ואז מבשלת..)
אשמח לתדרוך קצר על בישול הקטניות שאת משתמשת במתכונים שלך. (-:
תודה רבה,
המשיכי כך, יש פה מתכונים מעולים!!
אלה.
הי אלה
תודה רבה 🙂
מאש ואזוקי הן דווקא בין הקטניות הקלות לבישול
גם אם לא משרים אותן, מספיק 20-30 דקות בישול
אם משרים אותן, צריך אפילו פחות – אולי 10 דקות
אם מנביטים אותן, כמעט ולא צריך בישול, רק הקפצה לחימום
בהצלחה
עינת
עינת אם אני מנביטה את המאש אני לא צריכה לבשל אותה?
כמה זמן להנביט?
אחרי יומיים הנבטה לא צריך לבשל
כבר אחרי יום אמור לצאת זנבון קטן, ואז את יכולה להכניס למקרר (כי נורא חם עכשיו, והם יכולים למות) והם ימשיכו לנבוט במקרר עד שתסיימי לאכול אותם
תודה. יש לי כבר רוק בפה 🙂 לא ציינת לכמה קציצות הכמות. להדליק תנור ל-3 קציצות שבתמונה נראה לי בזבוז אנרגיה.
הי שוש
תלוי בגודל הקציצות שאת מכינה
יכולות לצאת 6 קציצות בגודל אגרוף או 12 קציצות בגודל פלאפל
🙂
עינת
התחלתי להנביט אזוקי אבל הם נותרו 19 שעות בחוץ מבלי שהרטבתי אותם.
האם אבוד??
אם הם לא מסריחים לדעתי לא צריכה להיות בעיה
הי עינת,
תודה על המתכונים.
הם מגוונים לי ונותנים רעיונות.
ברשותך, רציתי להציע, להנביט.
חוסך חשמל :-), ומוסיף בריאות.
למרות שאחר-כך מחממים, אבל לא ניהיה קטנוניים.
בהצלחה במיזם החשוב, חגית
תודה חגית 🙂
אכן, לרוב אני מנביטה
(אם אני זוכרת להשרות בזמן 🙂 )
תודה
עינת
מ – ע – ד – ן
🙂
היי,
הוספתי פלפל חריף טרי וכוסברה. בלי כורכום. יצא פלאפל מושלם וטעים !!
מעולה! תודה אורית 🙂
היי,
כשאת כותבת כוס קינואה מבושלת את מתכוונת כוס לפני הבישול או אחריו?
כנ"ל לגבי שעועית המאש.
אני חדשה פה עוד לא ניסיתי כלום אבל אני כבר אוהבת את הרעיון.
תודה וערב טוב
הי הילה
אני שמחה שמצא חן בעיניך 🙂
הכוונה היא לכוס אחרי בישול
כוס של קינואה מבושלת
וכנל לגבי שעועית המאש
בהצלחה