(כ-30 קציצות בגודל בינוני)
2.5 כוסות קינואה מבושלת
כוס וחצי עדשים מונבטות ומאש מונבט
בצל גדול קצוץ
בטטה (350 גרם) (לא מבושלת) מגורדת
3 חופנים של קשיו טבעי
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-200 מעלות
טוחנים את הקשיו דק-דק
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,238
לפוסט הזה יש 6 תגובות
היי עינת, האם אפשר להשתמש בקמח חומוס או טחינה במקום קשיו?
הי עדי. לקמח חומוס וטחינה יש טעם דומיננטי, אז אני פחות ממליצה.
אפשר להשתמש בשקדים טחונים, אם אין לך, אפשר להשתמש בקמח עדשים ולהוסיף 2 כפות שמן לתערובת.
בהצלחה 🙂
הכנתי עם שקדים טחונים… יצא טעים מאוד אך התפרק קצת משום מה כשהפכתי למה?
הי רונה. האם כל שאר הרכיבים היו כמו במתכון ?
כשאת מכינה את הקציצות, לפני ההכנסה לתנור, נסי לשים לב אם התערובת יבשה מדי או רטובה מדי
לפעמים זו הסיבה להתפרקות. אם היא יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד ירק או שמן, אם היא רטובה מדי אפשר להוסיף עוד דגן או קטניות
וכמובן, שכדאי לקנות את המלקחיים שהשתמשתי בהן בסדנה 🙂
תמונה בקישור הזה – https://goo.gl/c7GQOm
במקום קשיו אפשר אגוזי מלך? או שקדים?
יצא טעים מאוד!! תודה!
יצאה כמות מכובדת של קציצות.
אך הבלילה לא התגבשה ולכן הוספתי ביצה אחת…