- אפשר להקפיא - קציצות בנפרד מהרוטב
- לחמם על הגז
מצרכים:
לקציצות (כ-20 קציצות שמנמנות)
כ-4 כוסות שעועית אדומה מבושלת (לאחר השריה, הנבטה ובישול)
גזר גדול מגורד (170 גרם גזר, כ-1.5 כוסות)
בצל קטן או חצי בצל גדול קצוץ לטיגון
בצל קטן או חצי בצל גדול קצוץ נוסף
1/2 כוס קמח עדשים
1/2 כוס קשיו טבעי
חופן פטרוזיליה קצוץ
שמן זית
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
בלנדר מוט
לרוטב העגבניות
בצל בינוני קצוץ
גזר גדול קצוץ (170 גרם גזר)
כ-30 עגבניות שרי עגולות ושמנמנות או כ-6 עגבניות רגילות – קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוץ
שמן זית
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
להתחיל מהרוטב –
לטגן בצל עד הזהבה קלה
להוסיף גזר, לערבב ולהמשיך לטגן כ-5 דקות נוספות
להוסיף תבלינים ולערבב
להוסיף את העגבניות ולערבב
להרתיח, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות
מוסיפים כוס מים ומערבבים
בסיום, אפשר לטחון את הרוטב או רק למעוך עם מועך תפוחי אדמה
בינתיים, להכין קציצות –
לחמם שמן זית במחבת ולטגן חצי בצל
להעביר לקערה שעועית, ירקות, פטרוזיליה ותבלינים, לערבב היטב ולטחון עם בלנדר מוט
לטחון את הקשיו לקמח ולהוסיף לקערה יחד עם קמח עדשים
לערבב שוב היטב את התערובת
לחמם תנור ל-200 מעלות
להכין קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
לאפות בתנור 30 דקות
לשמור בנפרד במקרר ולחמם ברוטב לפני הגשה
לפוסט הזה יש 2 תגובות
בוקר טוב עינת
יש מצב לוותר על הקשיו ?
ואם לא אולי להחליפו במשהו שלא אגוזי ?
תודה מראש
ושבת שלום ומבורך.
היי עינת. אפשר להוסיף קמח עדשים ולהוסיף עוד קצת שמן לתערובת, כי בקשיו יש שומן שאין בקמח העדשים. אבל תוסיפי בהדרגה, כל פעם קצת עד שתגידי למרקם הרצוי.