תבשיל שעועית, תפוחי אדמה וירקות

תבשיל שעועית תפוחי אדמה וירקות

בצל סגול בינוני קצוץ
2 כוסות גזר מגורד
2 כוסות רצועות כרוב
כ-10 עגבניות שרי קצוצות
כ-4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים
כף סילאן
שמן זית
1.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת
1/4 כפית מלח + כפית ורבע נוספות
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה

מטגנים בצל וכרוב בשמן עם כף סילאן ו-1/4 כפית מלח עד ריכוך והזהבה קלה
מוסיפים עגבניות וגזר, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים
מוסיפים תפוחי אדמה ושעועית, מערבבים ומבשלים כשעה

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    בלי סילאן גם יצא טוב?
    תודה על התשובה מראש.

    1. עינת שגיא

      כן. אבל הסילאן קצת מאזן את החומציות של העגבניות אז מומלץ להוסיף קצת.

  2. ariella

    היי
    אפשר שעועית לבנה קפואה?

  3. עינת שגיא

    הי רונית. צודקת, שכחתי לציין.. מטגנים בשמן. הוספתי במתכון 🙂 תודה!

  4. רונית

    הי עינת,
    האם מטגנים את הכרוב והבצל בשמן או בלי שמן?

  5. שנית

    הכנתי לשבת
    יצא מעדן
    תודה

  6. שרה

    האם אפשר גם עם שעועית אדומה?

כתיבת תגובה