בצל חתוך לקוביות
גזר חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן ללא סוכר
כוס ציר ירקות או מים או משולב
קישואים חתוכים לקוביות
חצי כוס שעועית לבנה קפואה
חצי כוס אפונה קפואה
חצי כוס שעועית ירוקה קפואה
חצי כוס אורז בסמטי מלא
כף שמן זית
מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה
מאדים בצל בשמן עד להזהבה
מוסיפים גזר וממשיכים לאדות כ-5 דקות
מוסיפים פלפלים וממשיכים לאדות כ-5 דקות
מוסיפים רסק+ציר/מים, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה
על אש קטנה כחצי שעה
מוסיפים קישואים, קטניות, אורז ותבלינים
מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות
אם נשארו נוזלים ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים
צפיות 2,862
לפוסט הזה יש 13 תגובות
הי לימור. צודקת. תודה! כוס מים. תיקנתי את המתכון 🙂
שלום עינת,
כמה מים לשים?
לא רשמת….
הי עינת, מאז הפרסומים הלא סימפטיים על אורז מלא בעניין הארסן, אני הפסקתי להשתמש באורז מלא, וחזרתי לאורז בסמטי לבן, וגם לא הרבה. מה דעתך על הנושא? לפי הפרסומים, אורז מלא זה פשוט מלא רעל..
האם צריך לבשל את השעועית קודם במידה וןאני משתמשת בשעועית יבשה ולא קפואה?
כן. בהחלט. רצוי לבשל אותה לפני.
בכוונה קטניות קפואות? לא עדיף טריות מבושלות?
כמובן שעדיף
זה מה שהיה לי בבית באותו יום
נראה מעולה! יש לי שאלה, למה את לא משתמשת בתפוחי אדמה?
תודה עינב 🙂
תפוחי אדמה בעיניי שווי ערך לסוכר
כמו קמח, כמו סוכר, כמו אורז לבן
הערך הגליקמי שלהם גבוה
הי עינת,
מתי את משתמשת בקטניות מונבטות ומתי לא?
תודה, עינב
כשאני זוכרת להנביט 🙂
בדרך כלל אני מבשלת בשבת, אז אם אני זוכרת להנביט בזמן, אני משתמשת במונבטות. אם לא, אז במה שיש.
ניסיתי, אומנם עם אורז לבן (בישלתי 20 דקות במקום 40), יצא מצויין, ו-7 אנשים יעידו על כך. תודה 🙂
מעולה!
תודה על העדכון
בפעם הבאה אורז מלא 🙂