- אפשר להקפיא. לא להפשיר, להכניס ישר לתנור
- לחמם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
חציל בינוני
בצל סגול גדול קצוץ
בצל ירוק עבה קצוץ
כף שמן
שתי כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח חומוס
מלח פלפל
מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים ומכניסים לתנור ל-50 דקות
כשהחציל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, חוצים ופותחים ומניחים בצד לצינון
בינתיים, מאדים את הבצל בכף שמן עד להזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה) – אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שלא ידבק
מוציאים את "בשר" החציל לתוך מסננת וסוחטים אותו היטב!!
חשוב מאוד!
טוחנים בבלנדר : חציל, בצל סגול מאודה ובצל ירוק קצוץ
מוסיפים קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים
מחממים שוב תנור ל-200 מעלות
לוקחים כף גדושה מהתערובת, מניחים על נייר אפייה, ומועכים מעט לקבלת צורה של לביבה – כך עושים עם כל התערובת
מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות מעט
אם רוצים שהלביבות יהיו שחומות משני הצדדים, אחרי 20 דקות אפשר כבר להפוך אותן מבלי שיתפרקו
הלביבות נשארות נימוחות בפנים
לפוסט הזה יש 23 תגובות
אמאל'ההה זה טעים חיסלתי הכל לבד. וקצת הילדים שלי. השתמשתי בבצל לבן והכי ליגה שזה ללא גלוטן. תודה רבה
יאא 🙂 תענוג! תודה!!
כיף לשמוע! תודה יפעת 🙂
לביבות מעולות. הכנתי אותן מלא פעמים ואפילו מי שלא אוהב חצילים נהנה מהן. תודה
אני השתמשתי ברעיון שלך (המתכון המקורי) וטיגנתי את כל הירקות ביחד. את החציל גם – הכל חתוך לקוביות קטנות מאוד. הבצל הוכנס קודם – יש לציין שללא שמן.
החצילים הושרו במלח וכפית שמן זית לפני הטיגון) הוספתי קישוא קטן אחד, חצי בטטה, פטריות וטופו (שהושרה בשמן סומסום) הוספתי תבלינים , וגם פלפל חריף ירוק ושום.
לאחר מכן הוספתי את הקמח ואת הטחינה הכנתי לביבות והופ לטוסטר.
טעים!!
תודה רבה
עינת תודה רבה. יצא מעולה. אני עושה קומבינציה הזאת מכל הירקות. יוצא מעולה. תודה שאת משקיה כל כך הרבה
תודה 🙂
הכנתי את הקציצות היום, והן יצאו טעימות להפליא. במקום בצל ירוק שמתי פטרוזיליה, ותיבלתי עם פפריקה. בגלל שמאוד מיהרתי, שכחתי לטגן את הבצל, והשתמשתי בו חי – נראה שזה לא פגע בטעם בכלל.
איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף
פינגבק: ~ לביבות פראסה וחציל טבעוניות ~ | Pink Lady
קמח חומוס, כמובן
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום בקמח חומוס? ולחילופין איך עושים קמח תירס?
אפשר להחליף בכל קמח אחר
אני קונה קמח חומוס. אני לא יודעת אם אפשר להכין לבד
מהי גירסה 1 לחצילים ?
עינת – בדרך כלל אני משתדלת שכמעט בכל תבשיל יהיו גם דגן וגם קטניה וכך אני
מבטיחה את עושר התזונה.
האם לדעתך אפשר להוסיף לחציל פרט לבצלים לדוגמא גם אפונה יבשה מבושלת עם קינואה מבושלת ?
הי רונית
גירסה1 ללביבות חצילים גם מופיעה באתר – אפשר למצוא אותה בחיפוש "לביבות חצילים" או בקטגוריית "לביבות/קציצות"
הלביבות האלה אמורות להיות כתוספת לארוחה, ולא חייבות להכיל גם דגן וקטניה
אפשר כמובן להוסיף דגן וקטניה, אבל אז הן לא יהיו לביבות חצילים 🙂
אהבתי מאוד! בפעם הבאה אני אוסיף אגוזי מלך. נראה לי מתאים.
יאמ! רעיון מצוין
תודה 🙂
פינגבק: לביבות פראסה וחציל | Pink Lady
זה לגמרי הולך להיות על שולחן החג שלי.. 🙂
קציצות חצילים זה נראה מצויין אבל אפשר לקבל קציצות לראש השנה של פרסה או מנגול תודה
הי דינה
יש באתר לביבות כרישה
פינגבק: קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל
פינגבק: קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל