[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
(8 לביבות)
זוקיני גדול (200 גרם)
בצל
2 בצל ירוק בינוניים
2 כפות קמח חומוס
3 כפות מים
חופן עלי בזיליקום טריים
כף טחינה גולמית
פרוסת לחם קלויה
מלח פלפל
כף שמן זית
קוצצים במעבד זוקיני, בצל, בצל ירוק ובזיליקום
סוחטים מהנוזלים ומעבירים לקערה
בקערה קטנה מערבבים קמח חומוס ומים עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים לירקות
מוסיפים טחינה מלח ופלפל
טוחנים את פרוסת הלחם לפירורים ומוסיפים לקערה
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור
אחרי 15 דקות בערך (כשאין יותר נוזלים מסביב ללביבות) הופכים ומכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות
צפיות 1,926
לפוסט הזה יש 18 תגובות
הי עינת מה אפשר לשים במקום קמח חומוס? קמח כוסמין?
ובלי קשר המתכונים שלך נהדרים
תודה יעלה 🙂
אפשר להחליף בכל קמח אחר
הי עינת,
במה ניתן להחליף את פרוסת הלחם?
האם יש כמה אפשרויות (עם גלוטן ובלי)
הי מלכה
אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס, או קמח שקדים, או קמח רגיל, או פירורי לחם
מספיק זוקיני אחד? גודל של קישוא רגיל?
והאם אפשר קישוא רגיל?
הי אופירה
לגבי הגודל – כתבתי בסוגריים 200 גרם
עדיף לא קישוא רגיל כי הוא יותר מימי
מה אפשר לשים במקום חופן בזיליקום, והאם הוא הכרחי?
מה עם פטרוזיליה יבשה? הולך?
הבזיליקום לא הכרחי
אפשר להחליף בפטרוזיליה. רצוי טריה ולא יבשה
טעים!! הלחם לא ממש התפורר לי, אז יצא כמו קרוטונים בלביבות – נחמד מאוד!
תודה 🙂
אידוי הכוונה בתוך הסיר או מעליו במסננת?
בתוך הסיר, אש נמוכה, סיר מכוסה
יצא מעולה!
עשיתי עם קמח מצה במקום לחם ( סתם בגלל עצלות )
בפעם הבאה אעשה כמות כפולה.
תודה.
איזה יופי 🙂
תודה על השיתוף שגית 🙂
שלום
אם ברצוני להוסיף כרישה, עליי לרכך אותה לפני? וכיצד? תודה
כן, רצוי
לאדות אותה בכף שמן או מים, כמו שעושים עם בצל
עם קצת שינויים (בלי בצל ירוק ובזיליקום, קמח מלא במקום קמח חומוס, הוספת כרישה וביצה אחת, הכפלת הכמות) – יצא מעולה! ולא נשאר כלום…
אה, ברור, כרישה משדרגת הכל 🙂
אחלה! תודה על השיתוף!