[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
המרכיבים:
¼ כוס טחינה גולמית
קצת פחות מ-¼ כוס מייפל אמיתי
השלמה ל-1/4 כוס עם סילאן
2 חופנים שקדים שבורים
5 תמרים קצוצים
כוס קמח מלא פחות 2 כפיות גדושות
2 כפיות גדושות אבקת חרובים
100 גרם רסק תפוחים
כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה טחינה מייפל, סילאן ורסק תפוחים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים ביחד : קמח, אבקת חרובים וסודה לשתיה.
מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים, כך שלא יהיו גושים.
מערבבים פנימה את האגוזים והתמרים.
יוצקים לתבניות מאפינ’ס ומכניסים לתנור ל-20 דקות
צפיות 2,470
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי עינת. נשמע טוב!
כמה קאפקייקס יוצאות מהמתכון הזה?
אני צריכה להכין 40..
אם אני זוכרת נכון, בסביבות 10-12. תלוי בגודל שלהם. את יכולה להכין אותם יותר נמוכים ואז תהיה לך כמות גדולה יותר.
ואם במקום מאפינס, לשפוך את זה לתבנית אינגליש קייק – זה יעבוד?
אין שום סיבה שלא יעבוד 🙂
אבל אולי זמני האפיה ישתנו
האם אפשר לוותר על השקדים? אני רוצה להכין ולתת מהמאפינס גם לתינוקת שעוד לא אוכלת שקדים..
תודה 🙂
כן. בהחלט
הי עינת,
נהנית ממך ומהאתר הנפלא שלך,את מדהימה!באמת
בפשטות אך במקצועיות את עושה את זה כ"כ נעים ונכון ובקלי קלות..תודה רבה לך את מתנה לכולנו במיוחד בשבילי:)
רציתי לדעת האם המרקם של המאפינס יוצא אורירי כמו ברגילים או דחוס וכבד?
אפשר לצמצם את כמוצ הממתיקים שהוספת?מדוע הוספת שקדים אם באפיה ידוע שהשומן שלהם מתחם מתחמצן והופך למזיק?
תודות
שתיהיה שנה נפלאה ובריאות אמן
ר
תודה רבה 🙂
כיף לשמוע!
המאפינס יצאו אוויריים אם לא תערבבי יותר מדי
ממש כמו בעוגות בחושות, ככל שמערבבים יותר,
כך הם יהיו דחוסים יותר
הוספתי את השקדים במקום קמח
נכון שהם מתחמצנים, אבל אם ניקח בחשבון שקמח הוא גם לא הכי מזין
ובנוסף, מדובר ב"צ'ופר" משהו שאוכלים אולי פעם ביום או יומיים
כך שבשילוב עם תזונה נכונה ומאוזנת, הנזק לא כזה גדול
לדעתי
לגבי כמות הממתיקים – נראה לי שזה עניין של טעם
הם לא יוצאים יותר מדי מתוקים, אם זו השאלה
ומעבר לזה, המתוקים (סילאן+מייפל) מאזנים את כמות השומן (הטחינה) ולכן הכמות שלהם שווה
אבל כמובן תרגישי חופשי לשחק עם המרכיבים והכמויות
🙂
זה יעבוד גם עם קמח כוסמין?
כן. הכנתי עם קמח כוסמין מלא