1/4 כוס חמאת שקדים ללא סוכר ותוספים
1/4 כוס מייפל אמיתי
3/4 כוס קוואקר עדין
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
3/4 כפית מחוקה סודה לשתיה
100 גרם / 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
חופן שקדים קצוצים דק
בקערה מערבבים חמאת שקדים ומייפל
מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים שוב
בקערה נפרדת מערבבים שקדים קצוצים, קוואקר, קמח וסודה לשתיה
מוסיפים את היבשים לרטובים
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים 2 כפיות מהתערובת לתבניות מאפינס
מכניסים לתנור ל-20 דקות
צפיות 3,707
לפוסט הזה יש 38 תגובות
הי עינת,
האם במקום חמאת שקדים אפשר להשתמש בחמאת קשיו?
היי ענבל. מבחינת מרקם כן, אבל מבחינת טעם זה יהיה שונה לחלוטין 🙂
האם במקום נייםל שמכיל סוכר ניתן להשתמש בסויטנגו?
היי עינת,
האם יש אפשרת להחליף את הסילאן וסירופ מייפל בהכנת מתוקים בריאים? אני סוכרתית ומוצרים אלו אסורים לי, בד״כ אני מסתפקת בלאכול פרי (גם לא כל פרי, תפוח, אגס, מעט תות שדה) לפעמים אני אוכלת תמר או משמש מיובש כדי לספק את רצוני למתוק, אבל אולי יש דרך אחרת?
תודה
הי ז'וזט
התחליפים היחידים הם ממתיקים מלאכותיים, שהם הרבה יותר מסוכנים מסילאן ומייפל.
המאפים האלה די מאוזנים. יש בהם שקדים וקוואקר שממתנים את ההשפעה של הסוכר.
נסי לאכול ולמדוד סוכר, ותראי איך הם משפיעים עליך
בהצלחה
תודה, אעשה זאת
אין לי בעיה עם ביצים, האם ניתן להחליף רסק תפוחים בביצה ואם כן כמה? תודה מראש
היי עינת
האם אפשר לדעתך להחליף את המייפל בסילאן? באותה הכמות?
תודה יעל
אפשרי, באותה כמות. אבל קחי בחשבון שהצבע ישתנה 🙂
יצא מעולה! קל להכנה וטעים מאוד!
תודה!
איזה כיף 🙂 תודה !
שלום ענת
מה אפשר לשים במקום חמאת שקדים?
יש לי בבית חמאת בוטנים או שמן קוקוס או טחינה?
תודה
הי שלומית
חמאת בוטנים או טחינה יעבדו
אבל אז המאפינס לא יהיו מאפינס שקדים 🙂
אני ממליצה לנסות מתכון אחר שמלכתחילה מכיל ח.בוטנים או טחינה
האם אפשר להשתמש בממרח שקדים במקום חמאת שקדים?
תלוי ברכיבים שלו
תכתבי לי את רשימת הרכיבים ואבדוק
אה, והוספתי קינמון כי אני מאוד אוהבת
עשיתי, סוף סוף מאפה שלא מסבך אותי, לא מאיים עלי, ו-טבעוני.
יצא טעים, אפילו לי, שלא מתעסקת עם בצק בד"כ, וכל כך פשוט וקל להכנה
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף עופרי!
ותוספת הקינמון נשמעת לי כשדרוג מצוין!
היי ענת!
אפשר להחליף במקום סירופ מייפל להשתמש בשקית סטיביה?
הי אביבה
לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
מוזמנת לנסות ולדווח 🙂
שלום עינת,
חשפת אותי בבלוג שלך לעולם שלם, ונראה שלא כזה קשה כמו שנדמה לי להיות טבעונית. אז קודם כל תודה רבה!
מלבד זאת, רציתי לדעת באיזה רסק תפוחים את משתמשת, והאם זה לא בעייתי להשתמש במוצר משומר?…
תודה רבה לך שוב, וחג שמח!
תודה 🙂
אני משתמשת ברסק תפוחים שאין בו תוספים
בקישור הזה את יכולה למצוא רשימת מוצרים שאני משתמשת בהם
ביניהם גם רסק התפוחים
http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
אפשר גם לטחון תפוח עם מעט מים בבלנדר במקום להשתמש בקנוי
היי עינת,
אתמול הכנתי שני מתכונים שלך, אחד עוגיות שקדים (ללא גלוטן) והשני היה המתכון הזה של המאפינס שקדים, פשוט מעדן, כל הבית ריח תפוחים.
יש לי שאלה, אני רוצה להגיש את המאפין בחג, איך לשמור את המאפין? במקרר? או בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן אפשר לשמור אותם?
מאמינה שבהמשך אכין עוד כמה מתכונים שלך.
חג שמח ושנה טובה,
איריס חיים
תודה איריס 🙂
הם בדרך כלל נשמרים עד שבוע
רצוי לשמור אותם במקרר
אבל כדי שיהיו טובים בחג, לדעתי כדאי להכין באותו יום
או מקסימום יום לפני
הי עינת, אני משערת שאפשר להכין את מתכוני המאפין שלך כעוגות?
האם מומלץ להנמיך מעט את חום התנור כשאופים את זה כעוגה?
הי גלית
אני לא בטוחה שכל מתכון של מאפינס אפשר להמיר לעוגה
את חום התנור אפשר להשאיר איך שהוא, אבל לדעתי לעוגה צריך קצת יותר זמן
30 דקות במקום 20
תלוי באיזו תבנית את מכינה
אחרי 20 דקות תבדקי עם קיסם אם העוגה יבשה, ואם לא, תוסיפי עוד 10 דקות
ותבדקי שוב
זה אחד המתכונים המוצלחים שלך!!! (ניסיתי כמה, אם כי אני נוטה לשנות חלק מהמרכיבים)
לידיעתך אני עשיתי את זה מחצי קמח חומוס וחצי פתיתי קוקוס וחצי טחינה חצי חמאת שקדים ויצא מעולה…
מעולה 🙂
תודה על השיתוף !
כלומר -1/8 כוס חמאת שקדים ו 1/8 כוס טחינה? גם חלוקת 1/3 כוס קמח הכוסמין לחומוס ולפתיתי קוקוס? אם השתמשת בקוקוס הפחתת את כמות המייפל?
מנסה להבין את תחליף הכמויות ולא מבינה
הי
חמאת שקדים זה שקדייה? אם לא האם אפשר להכין עם שקדייה?
תודה!
הי מילי
נראה לי שכן
רק לוודא שאין שום חומרים חוץ משקדים
בהצלחה
הי
מתכונים מדהימים!! תודה על השיתוף!
יש המלצה לתחליף לסירופ מייפל? אסור לי סוכר וגם תחליפיו…
תודה רבה 🙂
דפנה
תודה דפנה 🙂
כל תחליף אחר יכיל סוכר
כך שקשה לי לחשוב על תחליף ללא סוכר אם רוצים שהמאפינס יהיו מתוקים
במה את משתמשת בדרך כלל באפייה?
אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קוואקר – צליאק…
אני מניחה שאת ממירה לקמח ללא גלוטן
אז פשוט לשים יותר קמח
הי עינת
את חושבת שבמקום לקנות רסק תפוחים אפשר לשים תפוח או שניים בבלנדר וזה יהיה אותו הדבר?
תודה!
כן, בהחלט
מספיק תפוח אחד