כוס עדשים ירוקות מבושלות
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים
2 כפות נבט חיטה
2 כפות טחינה גולמית
חופן אגוזי מלך
מעט צנוברים
2-3 שיני שום כתושות או קצוצות
בצל טרי קצוץ או מגורד
כמה כפות מים
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון
מערבבים את כל החומרים בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים על כל קציצה מעט שמן זית (בערך כף אחת לכל הכמות).
מכניסים לתנור ל-20 דקות. הופכים ומכניסים ל-10 דקות נוספות.
צפיות 1,405
לפוסט הזה יש 6 תגובות
גם כאן כמה קציצות? 🙂
כנל 🙂 תלוי בגודל שלהן
יוצאות 6-9 קציצות בינוניות
עשיתי את ההמבורגר מעדשים מונבטות, שמתי קוואקר במקום נבט חיטה והוספתי מעט קטשופ (טוב… עשיתי כמה שינויים) ויצא מ-ע-ו-ל-ה. בן זוגי שאוכל בשר כל כך נהנה.
איזה כיף 🙂
תודה!
היי,
רוצה לנסות את המתכון הזה בעבודה שלי ואין לנו נבט חיטה . אפשר להוריד אותו או לשים משהו אחר במקום?
הי שגית
אפשר להחליף אותו בקוואקר או קמח מלא